L’adequació del castell reforça el posicionament turístic de Culla

530
PUBLICITAT
  • Gràcies al finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) es busca posar en valor aquest jaciment.
  • S’està realitzant l’excavació de l’anomenat “recinte 2”, que ocupa una extensió aproximada de 1750m2.

En les últimes setmanes, l’Ajuntament de Culla ha reprès les excavacions a les ruïnes del castell, amb la intenció de recuperar aquest tresor arqueològic. A més, gràcies als 300.000 € de finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), es busca posar en valor aquest jaciment com a recurs cultural del municipi i posicionar-lo turísticament.

Es reprenen així els treballs que es prolongaran fins a novembre de 2019, per l’equip d’arqueòlegs, topògrafs i documentalistes coordinats per Rafael Martínez. Cal destacar que, el 2017 i 2018, ja es van dur a terme diferents actuacions a la fortificació, subvencionats per la Diputació de Castelló i amb els recursos propis del consistori, que van concloure amb troballes de gran valor històric.

Iniciats de nou els treballs després del nadal, s’està realitzant l’excavació en extensió de l’anomenat “recinte 2”, que ocupa aproximadament 1750m2. Amb això, es busca estudiar una zona del castell que va disposar de major nombre de dependències, com les portes d’accés i comunicació entre recintes, l’antiga església castrense, dos patis, un aljub, refectori i cuines, magatzems o les dependències domèstiques.

En paraules de l’alcalde de la població, Víctor Fabregat: “fins al moment, els treballs al castell han tret a la llum elements de gran rellevància arqueològica i ens han permès conèixer millor quin era la seva morfologia. Ara, amb l’aportació del FEDER, la nostra intenció és seguir estudiant el recinte amb les possibilitats que ofereix des del punt de vista cultural i de patrimoni històric, com pel que fa a l’oferta turística “. Finalment, el primer edil ha conclòs que “Culla compta amb un dels recintes emmurallats més ben conservats i amb més atractiu de l’Arc Mediterrani, però l’adequació del castell serà el colofó ​​al recorregut urbà que cada cap de setmana fan centenars de visitants”.