L’accés a Forcall es reobrirà esta setmana

120
Reparació de l'accés a Forcall
Reparació de l'accés a Forcall
PUBLICITAT

La directora general d’Infraestructures i Projectes Urbans, María José Martínez Ruzafa, ha visitat les obres de reparació de la CV-124 a l’accés a Forcall, on ha explicat que “la Generalitat obrirà al trànsit aquesta carretera la setmana que ve, després de menys de dos mesos des del començament dels treballs”.

Els passats dies 2 i 3 de setembre es va registrar un episodi de fortes pluges que van causar desperfectes a la província, entre ells, l’esfondrament de part del mur de contenció del marge dret de la carretera CV-124, al terme municipal del Forcall. La causa va ser l’increment de pressions que van ocasionar les infiltracions d’aigua.

“Tal com va anunciar la consellera a la reunió amb els alcaldes i la Diputació de Castelló el 7 de setembre, s’han agilitzat els tràmits tot el possible perquè les obres del pont de Forcall puguin tornar la normalitat als vuit municipis afectats pels danys de la DANA a la comarca dels Ports,” ha asseverat la directora general. “Ho prometem i ho complim,” ha remarcat.

Martínez Ruzafa ha assenyalat que aquesta actuació, que ha suposat una inversió de 500.000 euros, s’ha dut a terme a través del Servei Territorial d’Obres Públiques de Castelló i en un termini inferior a dos mesos s’han executat les actuacions necessàries per a l’obertura al trànsit de la carretera.

-Fases dels treballs

Els treballs han consistit en una primera fase d’estabilització de la zona de trencament mitjançant l’execució de micropilots per poder assegurar el terreny i evitar nous lliscaments. Un cop finalitzats aquests treballs, s’ha pogut començar, en condicions adequades de seguretat, l’execució del mur d’escullera emplenat de formigó per a contenció de la carretera.

Aquesta setmana que ve està prevista l’obertura al trànsit de la carretera, després d’haver finalitzat la primera fase. Les obres continuaran amb el tancament complet del mur d’escullera i les actuacions per retirar els camins d’accés i que les lleres afectades recuperin el seu estat natural.

Martínez Ruzafa ha manifestat el seu agraïment als veïns dels municipis afectats, entre d’altres, Forcall, Todolella, Mata de Morella, Olocau del Rei, Villores, Ortells, Zorita del Maestrat i Cinctorres, per la seva paciència i comprensió davant les incomoditats que aquest episodi els ha causat al seu dia a dia.