Labora subvenciona a través d’Avalem Experiència contractes per a majors de 30 anys en entitats locals

502
PUBLICITAT
  • El pla Avalem Experiència busca millorar l’ocupabilitat de les persones majors de 30 anys en la Comunitat Valenciana a través d’accions com l’orientació, formació o contractes subvencionats.
  • En total es podran contractar a quasi 3.000 persones amb el pressupost que es destinarà al programa per a la contractació de persones desocupades en emergències en l’àmbit forestal (Emerge) i Avalem Experiència Plus (Explus) que ascendeix als 45.000.000 euros

Labora ha obert la convocatòria perquè les entitats locals puguen contractar persones majors de 30 anys. Actualment està oberta la inscripció per al programa per a la contractació de persones desocupades en emergències en l’àmbit forestal (Emerge) i Avalem Experiència Plus (Explus), dos programes d’ajudes emmarcades en l’estratègia d’Avalem Experiència, dos programes als quals Labora destinarà una dotació total de 45 milions d’euros, dels quals 30 seran per a Avalem Experiència Plus (Explus) i els 15 restants per al programa per a la contractació de persones desocupades en emergències en l’àmbit forestal (Emerge).

Així, el programa per a la contractació de persones desocupades en emergències en l’àmbit forestal (Emerge) i Avalem Experiència Plus (Explus) suposen contractes per a persones desocupades, on es prioritzen circumstàncies com el risc d’exclusió social o una situació de desocupació prolongada.

Aquestes ajudes són sol·licitades per les corporacions locals i, després, són els ajuntaments beneficiaris els que distribueixen els fons i decideixen a quines àrees es destinaran els contractes. Finalment, amb les dades que figuren en Labora es realitza una selecció de les persones que seran contractades.

El programa per a la contractació de persones desocupades en emergències en l’àmbit forestal (Emerge) té una doble finalitat: ajuda als municipis en risc d’incendi i de despoblació a mantindre nets les muntanyes, a més d’oferir un treball als seus habitants. Emergeix es coordina amb l’Agència Valenciana de Seguretat i Emergències per a la selecció dels 269 ajuntaments que poden participar en aquest programa. Labora finança els costos laborals de les contractacions que hauran de tindre una duració de 6 mesos.

Amb l’import total de l’ajuda s’ha previst que podran ser contractades 1.400 persones i el període d’inscripció estarà obert fins al dia 25 de març. Per a més informació sobre aquesta subvenció: consultar ací

D’altra banda, Avalem Experiència Plus és un programa més transversal i compta amb un major pressupost, en total, es podran finançar 1.550 contractes. Per a aquesta acció, és possible inscriure’s en qualsevol ajuntament de la Comunitat Valenciana fins al dia 18 de març. Són els ajuntaments els que en funció de les necessitats del seu municipi destinen a les persones beneficiàries diferents labors i els contractes tenen una duració d’un any.