LABORA oferirà els dies 2 i 16 de febrer a Morella una formació per a la capacitació de persones que vulguen emprendre

243
PUBLICITAT

El servei públic d’ocupació i formació de la Comunitat Valenciana, LABORA, en col·laboració amb Florida Fundació, oferirà els propers dies 2 i 16 de febrer als Ports una formació destinada a la capacitació de persones que estiguen interessades a emprendre. Concretament les dues jornades es desenvoluparan al CISE de Morella (Plaça de Sant Miquel, 3) en horari de 9.30 a 13.30 hores.

L’acció instructiva s’emmarca dins del programa Labora Emprén i consta d’un itinerari no lineal distribuït en tres fases: CapacitacióCooperatiu i Acompanyament. Esta fase inicial de capacitació està centrada en la persona, ajuda a identificar fortaleses i aspectes que cal treballar de cara al seu perfil emprenedor i, a més, ofereix assessorament per a crear un document en què s’arrepleguen els aspectes bàsics de la seua idea de negoci.

La primera de les dues jornades tindrà una durada de quatre hores presencials en les que es treballarà sobre el perfil de la persona emprenedora, s’abordarà el context i es donaran els primers passos. Després es treballarà de manera autònoma en la plataforma del programa mitjançant un repositori de recursos i eines i on es faran exercicis de reflexió i acció sobre el perfil de les persones emprenedores, el projecte i el client així com també tests per a conéixer les habilitats més importants per a l’emprenedoria. Finalment, hi haurà una segona sessió presencial, també de quatre hores, en la qual es treballarà sobre les habilitats emprenedores, aplicades tenint en compte el projecte de cada persona.

Les inscripcions per a esta fase de capacitació estan obertes al web del programa i els únics requisits que cal reunir per a poder-hi participar són viure a la Comunitat Valenciana i adquirir el compromís d’inscriure’s en LABORA.

Sobre Labora Emprén

Labora Emprén és un programa del servei públic d’ocupació i formació de la Comunitat Valenciana dirigit a persones del territori que busquen emprendre. L’objectiu és detectar les persones amb inquietud emprenedora, valorar els seus projectes i donar-los suport en la seua creació i consolidació per a fomentar l’emprenedoria.

Consta d’un itinerari no lineal que la persona interessada pot començar en la fase que més li convinga, ja siga la de Capacitació, la del model Cooperatiu o la d’Acompanyament. En la fase Labora Emprén Capacitació, que és la que s’oferirà en febrer a Morella, s’ajuda a la persona emprenedora a mesurar i treballar les habilitats emprenedores a través de la formació.

En la fase Cooperatiu s’ajuda a les persones emprenedores a desenvolupar de manera personalitzada el seu projecte empresarial en un format cooperatiu, mentre que en la línia d’Acompanyament s’ofereix acompanyament a qualsevol altra iniciativa empresarial. La fase Cooperatiu és un servei gratuït d’assessorament i mentoria a mida per a ajudar a posar en marxa qualsevol idea de negoci com a cooperativa de treball i inclou acompanyament específic per a la digitalització del projecte i la incorporació dels ODS a la proposta de valor.

Per la seua banda, Acompanyament és un programa gratuït de mentorització i acceleració dirigit a donar suport, orientar i potenciar persones que vulguen constituir-se com a empresa. Este programa va dirigit exclusivament a autònoms i mitjanes empreses privades.