Labora formarà en competències digitals dones aturades de l’àmbit rural

496
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, oferirà cursos en competències digitals a dones aturades de l’àmbit rural. Aquesta nova iniciativa és la primera que s’engega del paquet d’ajudes finançades per l’Instrument Europeu de Recuperació (Next Generation EU) a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

Aquest programa es realitzarà mitjançant empreses, entitats privades sense ànim de lucre, entitats locals i altres organismes públics, organitzacions sindicals i organitzacions empresarials, que són les que rebran la subvenció per poder organitzar les accions formatives. Les entitats tenen 15 dies hàbils per sol·licitar la subvenció des d’aquest dilluns a labora.gva.es.

Per poder optar a la subvenció, dotada amb més de 19 milions d’euros, les entitats hauran de disposar d’instal·lacions degudament inscrites que els permetisca impartir les especialitats i estar registrades al Registre d’Entitats de Formació corresponent per a les especialitats formatives objecte de formació.

Podran accedir a aquests cursos les dones, prioritàriament aturades i residents en municipis despoblats o del món rural, que residisquen en municipis de la Comunitat Valenciana que compten amb menys de 30.000 mil habitants.

Les accions formatives que es facen podran consistir en una sola especialitat de 40 hores o diverses especialitats que sumin en conjunt 40 hores de formació i s’impartiran en modalitat presencial.

Alguns dels cursos que es podran fer són els següents:

· Analista de Big Data i científic de dades

· Especialista en Màrqueting Cloud Email Journey Builder Salesforce

· Comerç electrònic

· Crea les teves aplicacions amb l’App Inventor de Google

· Desenvolupament videojocs

· Tècniques creatives avançades en fotografia digital

· Fonaments de web 2.0 i xarxes socials

Amb aquesta iniciativa, Labora pretén impulsar l’emprenedoria i el desenvolupament rural i reduir la bretxa de gènere, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència i del Pla Nacional de Competències Digitals per reforçar les competències digitals la ciutadania, reduint el percentatge de la població espanyola que no té competències digitals bàsiques.

Segons l’informe del Pla Nacional de Competències Digitals, actualment, uns 15 milions de persones a Espanya no tenen competències digitals bàsiques i només el 16,2% dels especialistes TIC són dones2, (aproximadament 500.000), per sota del 16,5% de la mitjana de la UE-28.