Labora dissenyarà un pla de recol·locació per a la plantilla de Marie Claire

34
PUBLICITAT

La setmana que ve es traslladarà a Vilafranca personal orientador per a dur a terme la primera fase

Labora, el Servici Valencià d’Ocupació i Formació, dissenyarà un pla de recol·locació per als exempleats de Marie Claire que han quedat sense treball després del tancament de la fàbrica de Vilafranca.

Este ha sigut un dels principals acords als quals ha arribat el secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ, amb el Comité d’Empresa de la factoria tèxtil després de la reunió de treball que han mantingut en les instal·lacions de Labora i a la qual han assistit el secretari General d’UGT FICA PV, Daniel Argente; la secretària d’Acció Sindical, Rosa Benítez; i el secretari general d’UGT FICA PV en Comarques de Castelló, Antonio Duran.

Galvañ ha proposat al comité de treballadors un pla de xoc en quatre fases. En la fase inicial es preveu l’elaboració d’un perfil individualitzat de cada un dels treballadors afectats. “Este perfil es realitzarà per part del personal orientador de Labora mitjançant el diagnòstic de la situació de partida de la persona usuària: experiència, formació, habilitats, pertinença a col·lectius d’atenció prioritària i mobilitat”, ha detallat.

El director general de Labora ha avançat que la setmana que ve es traslladaran a la localitat el personal orientador que siga necessari per a poder fer este diagnòstic a través d’entrevistes als treballadors de la factoria.

El secretari autonòmic ha explicat que, amb el perfilament, s’establiran les persones que busquen la recol·locació i es dissenyarà un itinerari personalitzat d’inserció, l’acció inicial del qual serà la definició de l’objectiu professional més convenient segons el diagnòstic i la informació del mercat de treball i del territori disponible. Este objectiu prevorà tant la possibilitat d’una ocupació per compte d’altri com la mamprenedoria.

Després d’esta primera fase, Labora dissenyarà el pla formatiu i les accions d’orientació que s’han de dur a terme per a optimitzar la busca d’ocupació.

En la tercera fase, es realitzarà per part del personal d’atenció a empreses una prospecció basada en el perfil i l’objectiu professional dels treballadors afectats, captant possibles vacants adequades i gestionant els processos de selecció que es deriven.

Galvañ ha informat que Labora farà un mapatge de les entitats ocupadores presents en l’àmbit de mobilitat de les persones incloses en el pla i que siguen susceptibles de tindre vacants ajustades a les possibilitats i objectius d’estes.

Al mateix temps, es promourà la busca activa d’ocupació i es faran seguiments d’esta, per a obtindre així feedback dels resultats dels processos de selecció.

Finalment, en la quarta fase, Labora realitzarà un pla d’incentius a la contractació amb ajudes i subvencions a empreses o entitats locals que contracten personal provinent de la fàbrica tèxtil.

Per part d’UGT-FICA-PV s’ha agraït la promptitud a haver convocat la reunió i s’ha valorat de manera positiva les mesures aprovades i, al mateix temps, s’ha comunicat que des de la Federació s’estarà vetlant pel compliment d’estes.