Labora comença a pagar les ajudes al personal treballador autònom afectat per la crisi sanitària de la COVID-19

692
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

Labora destina 57 milions d’euros amb l’objecte de mitigar la situació a què ha abocat a moltes persones autònomes la declaració de l’estat d’alarma

La Conselleria d’Economia Sostenible, a través de Laboratori, ha començat a pagar les ajudes als treballadors i treballadores autònoms afectats per la crisi sanitària de la COVID-19. Aquesta setmana s’han començat a realitzar les primeres resolucions i a notificar a les persones autònomes a les quals se’ls ha concedit la subvenció.

Cal recordar que les ajudes ascendiran a 1.500 euros en el cas de negocis que hagen hagut de tancar i de 750 euros per als que, no havent estat obligats a tancar, hagin patit disminució ingressos, en les condicions que estableix el Reial decret, i es concediran de manera directa.

En total, Labora destina a aquests ajuts un total de 57 milions d’euros amb l’objecte de poder mitigar la situació a què ha abocat a moltes persones autònomes la declaració de l’estat d’alarma, que ha obligat el tancament dels seus negocis o la pèrdua de gran part dels seus beneficis. En total, el Servei Valencià d’Ocupació calcula que seran al voltant de 42.000 les persones autònomes que es puguen beneficiar.

Labora ha treballat per agilitar a el màxim les resolucions i poder liquidar les ajudes el més aviat possible, respectant que es compleixen les garanties de comprovació i verificació per part de l’Administració.

Ajudes Economia Sostenible

Des que es va decretar l’estat d’alarma, la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball ha posat en marxa un conjunt d’ajudes i iniciatives per contribuir a afrontar la situació de crisi derivada de la pandèmia de la COVID-19.

A més de per a les persones treballadores autònomes, s’han aprovat ajuts econòmics per als treballadors i les treballadores afectats per un ERTE i per als que han reduït la jornada laboral per conciliació familiar amb motiu de la crisi sanitària.

Així mateix, s’han adoptat mesures de suport destinades als sectors productius, com els serveis adreçats a les empreses per a la recerca de proveïdors i mercats a través de l’Ivace, la confecció d’agendes virtuals amb empreses importadores o mesures excepcionals per protegir l’activitat en el sector cooperatiu.

També s’han posat en marxa noves línies d’ajuts de l’Ivace InnovaProD-CV COVID per donar suport a les petites i mitjanes empreses industrials en el desenvolupament de projectes innovadors i per al foment del teletreball, digitalització i comerç electrònic de les pimes a la qual s’han presentat un total de 580 sol·licituds.

Igualment, s’han elaborat guies informatives específiques sobre la COVID-19 dirigides a el comerç, emprenedoria i cooperativisme, per a empreses i cooperatives del tèxtil interessades en la fabricació de màscares, així com una guia d’informació útil laboral i l’Ivace ha posat en marxa la plataforma Col.lab & Connect: per connectar empreses, productes i capacitats.