La XXIV Mostra de Teatre Capsigrany clausura les seues portes amb el favor del públic

71
Vilafranca festival teatre capsigrany
PUBLICITAT

El festival repeteix l’èxit d’assistents i encara el seu 25 aniversari

La XXIV Mostra de Teatre Capsigrany ha tancat les seues portes aquest diumenge després de tres jornades d’èxit entre el públic assistent. La varietat de les propostes i el palmarès dels artistes han captivat a centenars de persones que des del dijous s’han interessat per la programació.

Els set espectacles van arrencar amb la inauguració, en la qual va participar el nou grup de teatre de Vilafranca representant estereotips de persones que van al teatre, i ‘Solo’, de Roi Borrallas, procedent de Barcelona. La Casa de la Cultura va acollir a un dels actors millor situats en l’escena del moment, que va arribar amb un espectacle de pallassos replet de premis. Va garantir els riures des del primer moment amb el seu joc de màscares i marionetes, un començament a l’altura del públic infantil congregat en aquest espai.

Així va començar una programació marcada per propostes molt variades arribades des de diferents ciutats espanyoles, un espai on es van citar propostes adaptades a diferents públics, que van confirmar amb la seua presència la bona salut del festival. De fet, el certamen celebrarà les seues noces d’argent l’any que ve com un espai més que consolidat en el qual reivindicar el patrimoni artístic cultural.

En el gruix del cap de setmana es van citar l’espectacle musical i gestual sense text ‘Sense Lluna’ i ‘A la fresca’, tots dos de Girona, en aquest últim cas com la realitat quotidiana marcada per escenes còmiques. Aquesta edició del Capsigrany també ha deixat un espai a la revisió de ‘El Lazarillo de Tormes’, vist des de la perspectiva actual i amb música hip hop, i fins a una perspectiva circense de la conciliació laboral i familiar amb ‘Lullaby’ (Granada).

La jornada de clausura va donar pas, una vegada més, a propostes antagòniques. Així, Back 2 Classics, arribats des de Barcelona, van obrir el programa del diumenge amb balls urbans i caramboles sobre un llit elàstic i ‘Gochos’ van escenificar el seu compromís, des d’Astúries, amb la reparació de la memòria històrica.