La XXIV Mostra de Teatre Capsigrany arriba en juny a Vilafranca

108
PUBLICITAT

La programació acull una gran varietat d’espectacles de clown, música, circ, reivindicació, humor, dansa i teatre que es distribuiran pels carrers i en sala

La XXIV Mostra de Teatre Capsigrany torna a Vilafranca els pròxims dies 7, 8 i 9 de juny. En aquesta ocasió, la programació acull una gran varietat d’espectacles de clown, música, circ, reivindicació, humor, dansa i teatre que es distribuiran pels carrers i en sala.

Obrirà la mostra el divendres a la nit l’obra ‘Solo’, del premiat clown Roi Borrallas, qui nua la intimitat de l’artista enfront dels espectadors, amb les seues il·lusions i les seues pors a través d’un espill imaginari i ajudat per uns simples objectes. A través de l’humor, parla de la soledat i les caretes que la societat es posa en el dia a dia.

El dissabte al matí queda reservat als més menuts amb un teatre de sala de la companyia Samfaina de colors que presenta l’obra ‘Sense lluna’ de la mà de l’artista multidisciplinària Mirna Vilasís, que parteix d’una situació pròpia on reconverteix la foscor en bellesa a través de jocs de llums i ombres per a transmetre la màgia de la nit.

A les 17 hores, en la plaça de l’Església, partirà pels carrers de la localitat ‘A la fresca’, de la companyia Anna Confetti, que farà riure al públic a través de situacions quotidianes i surrealistes a lloms d’una cadira gegant. A continuació, l’activitat es desplaçarà a la sala Carles Pons per a presentar l’adaptació de ‘Lázaro’, de la companyia valenciana Leamok, que a través d’un dj i en clau hip hop, narrarà la història universal d’un ‘Lazarillo de Tormes’ actual.

El pavelló poliesportiu gaudirà per la nit de les acrobàcies de Projecte Kavauri que, amb la seua obra Lullaby, demostraran com de complicat és conciliar la vida familiar i laboral.

Ja el diumenge, a les 12.30 hores, en la plaça d’En Blasc, la companyia Planeta Trampolí proposa, amb la seua obra Back2Classics i el seu llit elàstic, un espectacle fresc per a tota la família, on el circ clàssic es fusiona a través del ball, la música i l’art del Turntablism.

A la vesprada, de nou a la Casa de Cultura, el públic viurà una emotiva representació de dansa moderna i ‘performance’ amb l’obra Gochos que coreografien, dirigeixen i interpreten David Blanco & Sergio Toyos. Esta original peça serveix de document gràfic sobre la historia, on els enterraments en fosses comunes queden en l’oblit més amarg.

El Capsigrany és una mostra d’arts escèniques modesta però consolidada celebrada a l’interior de la província de Castelló i que enguany s’aferma amb propostes diferents i per a tota mena de públics. Obres i artistes carregats de premis i reconeixements que ha preparat un grup de voluntaris apassionats de les arts escèniques que volen acostar la cultura al veïnat.