La XVIII Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat torna a Benassal el 26 i 27 de febrer

712
Fullet de la Tòfona Negra a Benassal
Fullet de la Tòfona Negra a Benassal
PUBLICITAT

L’or negre de la gastronomia serà protagonista a Benassal el cap de setmana del 26 i 27 de febrer. I és que, les olors i sabors més pròpies de la terra tornaran al municipi amb la celebració de la XVIII Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat.

D’aquesta manera, l’inici de les activitats serà el dilluns 21 amb una jornada gastronòmica oberta al públic dirigida per Ángela Milián i Diego Alcón del restaurant Vinatea de Morella de 9.30h a 14h al Forn de Dalt.

El gros de les jornades arribarà el cap de setmana del 26 i 27 de febrer. Així, el dissabte 26 les activitats es dividiran en dos grans blocs: “Jornada tècnica sobre truficultura – ponències” i “Fira monogràfica de la tòfona negra de l’Alt Maestrat”. El primer d’ells serà íntegrament durant el matí al Pavelló Polifuncional. En ell es realitzaran activitats com un desdejuni amb productes típics, una presentació de la mà de TRUFCAS (Associació de Tofoners de la província de Castelló) i les xarrades “El reg localitzat: instal·lació, maneig i automatització en finques tofoneres” a càrrec de Guillermo García i Eladi Grau; “Propostes i alternatives al reconeixement de la marca de qualitat de les tòfones” oferida per Josep Mª Serentill i Miguel Segura Just; i “Gestió de plantacions tofoneres i augment de produccions” amb Clara Raspós Lozano.

El segon bloc s’allargarà tot el dia i es desenvoluparà en la mateixa ubicació. El recinte firal acollirà diferents punts d’exposició d’empreses vinculades al sector i de dolços elaborats per les associacions locals. Així mateix, s’entregarà el premi “Tòfona d’Honor de l’Alt Maestrat 2022” a Miguel Barrera Barrachina. Tampoc faltaran els tastos com el dirigit per David Buch amb formatges tofonats i vins espumosos de Castelló o el que comptarà amb Vins de Clos d’Esgarracordes (Les Useres) i tapes de Bolíssim (Vilafranca). Els xiquets i xiquetes podran gaudir amb un parc d’aventura mòbil Viunatura.

El diumenge tornarà la Fira amb llocs d’exposició i venda. A més, serà el torn per a la celebració del XIII Concurs de Tòfona Negra de Major Pes a l’estand de la Unió de Llauradors i Ramaders; del XVIII Concurs de Gossos Cercadors de Tòfona en versió adulta i infantil; i d’un tast popular de tapes tofonades a càrrec de Fonda La Piqueta (Benassal) i Cervesa Moncàtil que s’elabora amb Aigua de Benassal. El remat a l’esdeveniment el posarà el lliurament dels premis de la XVIII Mostra de Tòfona Negra de l’Alt Maestrat.

Des de l’Ajuntament de Benassal s’indica que en tot moment se seguiran les mesures de seguretat recomanades enfront de la Covid-19. Així mateix, cal indicar que el programa actual pot patir modificacions. Per a més informació i inscripcions a les activitats cal consultar amb l’Oficina de Turisme de Benassal o visitar el web www.trufamaestrat.es.