La XIII edició del Morella Sonora i la X de Sons de l’Interior (Cinctorres i Portell) clausuren el seu cicle d’estiu amb uns concerts que han entusiasmat el nombrós públic

112
PUBLICITAT

El 16 de juliol, la guitarra d’Ana Mª Archilés Valls en duo amb Francesco Mannis a la flauta, van estrenar el festival amb un programa molt atractiu en el qual també han retut homenatge a la compositora argentina Claudia Montero, professora del Conservatori de Castelló, guanyadora de 4 premis Grammy i morta en el 2021.

El trio Italià compost per Thomas Luti (saxofons), Endrio Luti (acordió) i Cristina Trimarco (fagot) va protagonitzar el 50 concert del Festival Morella Sonora des de la seua creació en 2011. Èxit absolut d’aquest reconegut ensemble que també va actuar a Cinctorres i va meréixer, en tots dos concerts, una standing ovation per part del públic després d’escoltar un variat programa amb música Klezmer, obres de Morricone i peces de gran envergadura virtuosística.

El cicle d’estiu finalitzava amb el duo format per l’arpista portuguesa Carolina Coïmbra i el flautista italià Sacha de Ritis que van actuar a Cinctorres, Portell i Morella i van regalar al públic atmosferes molt suggestives a través de la interpretació d’obres de J. S. Bach, G. Faurè, N. Rota i A. Piazzolla, entre altres.

Els concerts estan organitzats per l’Associació Sonoré amb la col·laboració dels ajuntaments de Morella, Cinctorres i Portell, juntament amb la Diputació de Castelló (Morella Sonora) i l’IVC (Sons de l’interior).

L’edició de 2023 ha registrat una extraordinària assistència i participació de públic que ha permés a l’Associació Sonoré reafirmar-se en els seus objectius de portar música de primer nivell a les comarques de l’interior amb una programació variada i de qualitat, al mateix temps que valorar el propi territori i sensibilitzar a les futures generacions a l’educació musical.