La Xarxa Comarcal d’Iniciatives Empresarials posa en marxa la creació d’un mapa interactiu d’empreses dels Ports

954
XCIE
PUBLICITAT

La Xarxa Comarcal d’Iniciatives Empresarials, impulsada per la Mancomunitat Comarcal Els Ports, porta treballant des de principis d’any per afavorir l’aparició d’iniciatives empresarials que apareguen a la comarca a la vegada que dóna servei d’assessorament a les empreses ja existents.

L’equip que forma aquest projecte està integrat per cinc professionals que aporten els seus coneixements per ajudar a impulsar les iniciatives. Aquests són un coordinador, un tècnic d’estratègia, una arquitecta, una tècnica en legislació i una administrativa.

“Intentem que l’assessorament no es quede a nivell local, que totes les empreses puguen crear connexions entre elles per millorar l’economia comarcal” apunta Francisco Campillo, coordinador del projecte.

A banda de l’assessorament a empreses i emprenedors, també estan creant un directori d’empreses interactiu per tal de “ficar al mapa totes les empreses de la comarca, sectoritzades per activitat perquè siga fàcil contactar amb elles i donar visibilitat als negocis que hi ha”. A més, pretenen que aquest mapa el formen també iniciatives potencials encara que no estiguen donades d’alta com a empreses. Campillo qualifica la resposta per part de la gent de molt bona: “pensem que és una ferramenta que funcionarà perquè hi ha molta gent interessada”.

Després de la ronda de presentació del projecte que van fer per tots els municipis dels Ports, l’equip de la XCIE es trobava presencialment als Ajuntaments dels diversos pobles dels Ports cada 15 dies. “A cada poble han aparegut dues o tres idees mínim per posar en marxa” apunta el coordinador.

Ara, amb el teletreball implantat, continuen donant el mateix servei. Segons Campillo, “al principi la gent es va frenar un poc, però al cap d’una setmana i mitja ja van veure que funcionàvem igual, tot per telèfon o videoconferències, i continuem treballant amb les iniciatives, buscant línies d’ajudes perquè puguen tirar endavant els projectes”.

Des de la Xarxa Comarcal d’Iniciatives Empresarials s’espera que aquesta situació de crisi econòmica causada pel covid-19 acabe com abans millor i que les empreses puguen tornar a la normalitat amb l’equip de XCIE al seu costat per recolzar-les.