La Xarxa Comarcal d’Iniciatives Empresarials continuarà fins a març

782
Francisco Campillo durant la Jornada Els Ports emprèn jove
Francisco Campillo durant la Jornada Els Ports emprèn jove
PUBLICITAT

El projecte de la Xarxa Comarcal d’Iniciatives Empresarials Els Ports s’allargarà fins al 29 de març de 2021. La iniciativa, entre d’altres, ha assessorat a nous emprenedors, ha creat un directori interactiu de les empreses de la comarca, ha organitzat la Jornada Els Ports Emprèn Jove i ha elaborat un document d’estratègies sobre el despoblament.

La Mancomunitat Comarcal Els Ports conjuntament amb LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació, amb el suport de les subvencions Empace donen així continuïtat a la Xarxa Comarcal d’Iniciatives Empresarials (XCIE). I és que fins ara han ajudat a arrancar projectes d’emprenedors de la comarca, els han informat dels recursos dels quals disposen i han col·laborat amb empreses ja en funcionament. Així, s’han tramitat més de 40 expedients.

D’altra banda, la XCIE ha creat un directori interactiu al web de la Mancomunitat per millorar la visibilitat de les empreses de la comarca i facilitar d’aquesta manera la contractació de serveis. La intenció és continuar ampliant-lo amb totes les empreses interessades.

A més, la Xarxa ha organitzat aquest estiu a la Mata la Jornada Els Ports Emprèn Jove, una proposta adreçada als joves emprenedors de la comarca on es van poder escoltar experiències empresarials d’empresaris de la zona, així com es va reivindicar la nova ruralitat i les oportunitats laborals que ofereix la comarca.

La Xarxa Comarcal d’Iniciatives Empresarials Els Ports també ha estat col·laborant amb els membres del Pacte Acord Territorial per l’Ocupació Els Ports per a la redacció d’un document d’estratègies encaminades a reduir els problemes de despoblament que causa la manca d’oportunitats laborals. La Càtedra Avant de la Universitat Jaume I ha assessorat aquesta elaboració que s’ha dut a terme partint de les necessitats de les localitats.

L’objectiu de la XCIE de cara a aquesta segona etapa, a més de continuar donant suport als emprenedors, és cercar solució a les necessitats detectades, sempre segons criteris de prioritat i viabilitat.