La Vuelta recorre el terme municipal de Morella

389
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

-Aquesta és la prova ciclista més important del país amb molt de seguiment pels mitjans de comunicació nacionals i internacionals
-Morella va ser final d’etapa de La Vuelta als anys 2000 i 2004 amb victòries de Roberto Heras i Denis Menchov

La Vuelta a España ha passat avui per Morella en el seu recorregut de la sisena etapa entre Mora de Rubielos i Ares del Maestrat. D’aquesta manera, la ciutat ha vist als seus peus als principals ciclistes a nivell nacional i internacional, els quals han passat pel terme de Morella en les carreteres CV-12 i N-232. Així, el punt més pròxim a la ciutat ha reunit a moltes persones amants d’aquest esport per a veure el transcurs de l’etapa des de l’encreuament entre la CV-12 i l’N-232 a l’Hostal Nou.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “La Vuelta és una prova ciclista molt important que es veu en molts països, per la qual cosa és una molt bona oportunitat per a donar visibilitat a la nostra ciutat i atraure turistes”. L’edil ha explicat que “la sisena etapa ha passat per Morella amb molt de recorregut pel terme de manera que han vingut des de Vilafranca per la CV-12 i se n’han anat cap a Catí per l’N-232, a més, han passat també pel santuari de Vallivana”.

Cal recordar que La Vuelta ha passat diverses vegades pel terme municipal de Morella i, fins i tot, la ciutat ha sigut final d’etapa en diverses ocasions. Aquesta és la principal cursa ciclista del país i una de les més importants del món junt amb el Tour de France o al Giro d’Italia, de manera que té una important repercussió mediàtica a nivell tant nacional com internacional.

Així, l’any 2000 va ser final d’etapa amb la victòria del ciclista espanyol Roberto Heras. L’any 2004, la ciutat va repetir com a meta d’una etapa de La Vuelta i en esta ocasió va guanyar el rus Denis Menchov. També cal destacar que l’any 2016 aquesta competició va passar per dins del casc històric de Morella.