La Volta Cilcista a Espanya passa per Albocàsser i Serratella

337

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Govern Provincial aprofitarà la transcendència mundial de la prova per difondre el patrimoni castellonenc en 190 països

Moliner: “Unir Castelló a La Volta ens ofereix una impagable plataforma de difusió turística de les virtuts de la província”

El treball realitzat per la Diputació perquè la província es convertisca a partir de demà a protagonista d’un dels esdeveniments esportius amb més transcendència mediàtica a nivell mundial com és La Volta a Espanya permetrà promocionar davant milions de potencials turistes de tot el món la dualitat d’una província única de mar i muntanya.

El Govern Provincial aprofitarà al màxim l’aparador internacional en què situarà a la província el pas del gran grup durant els pròxims dies per difondre el patrimoni natural, arquitectònic, històric i gastronòmic castellonenc en 190 països del món aprofitant els 1.400 periodistes i fotògrafs de fins a 320 mitjans diferents o les 70 cadenes de televisió i emissores de ràdio acreditades.

Així, des que la serp multicolor prenga l’eixida demà des Benicàssim al voltant de les 13:00 hores, els espectadors que es donen cita al llarg del recorregut o presencien La Volta a través de la pantalla descobriran un “traçat que, quilòmetre a quilòmetre , evoca l’essència d’una província en la qual la que el mar es fon amb les muntanyes per crear el millor escenari esportiu a l’aire lliure de la Mediterrània “.

El president del Govern Provincial, Javier Moliner, ha ressaltat l’aposta d’aquesta administració per “unir de nou els camins de la província i La Vuelta. Aquesta competició ens ofereix una impagable plataforma de difusió turística de les virtuts de la província i portem mesos treballant perquè el pas del gran grup per Castelló sigue, com ja ho va ser l’any passat, un reflex de tot el que Castelló pot oferir als seus visitants .

Per a això, s’ha executat un complet pla d’actuació turística des que es va tancar que La Volta tornaria aquesta edició a la província i que arribarà al seu màxim esplendor matí quan el recorregut travesse fins a 12 municipis de la província. Així, després de mostrar el litoral castellonenc en una de les platges de referència de la província com és Benicàssim, l’etapa arribarà fins a Castelló per, posteriorment, passar per Orpesa, Cabanes, Vall d’Alba, Serra d’en Galceran, Benlloch, Vilanova d’Alcolea, La Torre d’En Doménec, la Serratella i les Coves de Vinromà. Finalment, està previst que el cap de cursa abaste l’ermita de Santa Llúcia, a Alcossebre, al voltant de les 17:30 hores.

De la mateixa manera, la segona etapa de La Volta per territori provincial mostrarà “les muntanyes que fan única a aquesta província amb més de 120 quilòmetres de senders però que és la segona més muntanyosa d’Espanya. Per a això, l’etapa de dijous passarà per fins a 13 localitats castellonenques en els seus 97 primers quilòmetres.

Després de sortir d’una ciutat, Vila-real, que difondrà al món un dels sectors productius clau de la província com és la ceràmica, La Volta passarà per Nules, Vilavella, Betxí, Onda, Tales, Alcúdia de Veo, Aín, Eslida, Azuébar, Soneja, Segorbe i Altura “aconseguint un dels pulmons de la nostra província com és la Serra d’Espadà”.

Dispositiu especial del Consorci

Cal destacar que a més de en l’aprofitament turístic, social i esportiu del pas del gran grup per Castelló, durant els dos pròxims dies el Govern Provincial treballarà per garantir el normal desenvolupament de la prova ciclista. Per a això, el Consorci Provincial de Bombers activarà un complet dispositiu de vigilància i prevenció durant l’etapa amb meta a Santa Llúcia que estarà compost per 30 efectius de bombers, vuit vehicles i un helicòpter.

D’aquesta manera, hi haurà una de dotació bombers del parc Plana Alta amb 2 vehicles situada a zona meta Alcossebre, tres Unitats d’Bombers Forestals distribuïdes a la zona forestal corresponent a la pujada a ermita de Santa Llúcia, així com una unitat de bombers forestals Helitransportada situada a Alcalà de Xivert per actuar de forma immediata davant qualsevol possible incendi i un coordinador forestal

A tot això cal sumar-li les cinc unitats de Protecció Civil de la Diputació formades per 14 efectius i fins a cinc vehicles que al costat dels Bombers “vetllaran perquè l’espectacle esportiu sigui l’únic protagonista matí i la nostra província pugui aprofitar al màxim i sense incidents el pas de la Volta “.