Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La “Volta Ciclista a Espanya” començarà l’última setmana de competició passant per Morella. La 16a etapa, que tindrà lloc el proper dilluns 5 de setembre, unirà Alcanyís i Peníscola i l’Alt del Castell de Morella serà l’únic port puntuable de la jornada, de tercera categoria. Per preparar l’etapa, la Brigada Municipal de la localitat ha realitzat diverses reparacions i millores, de manera que Morella presentarà el millor aspecte possible. L’arribada a la localitat dels Ports està prevista a les 15:35 hores. A més, el cap de setmana següent, 9 i 10 de setembre, el ciclisme tornarà a ser protagonista a la localitat dels Ports, a l’albergar el 70 Gran Premi Vila-real-Morella.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, assenyala que “la Volta Ciclista a Espanya és un gran aparador promocional per a la nostra localitat, que ja va ser final d’etapa en els anys 2000 i 2004 i que ara tornarà en un pas intermedi de carrera, però que segur deixarà imatges impactants de Morella”. A més, afegeix que “és molt important que passe per l’interior del nucli urbà, ja que tindrà una major exigència per als ciclistes i permetrà als veïns i veïnes poder veure també aquest espectacle de prop”.

Aquesta etapa, després de sortir d’Alcanyís es dirigirà a Calanda, passarà pel Mas de les Mates, Aguaviva i entrarà a la província de Castelló pel Santuari de la Balma, Sorita i Ortells. Un cop passat Morella, baixarà el Port de Querol, passarà Vallivana i discorrerà per Vinaròs, Benicarló i finalitzarà a Peníscola. Aquesta serà la primera de les dues etapes que es disputaran en sòl de la província de Castelló.

Recomanacions per a seguir la prova a Morella

L’etapa s’endinsarà al nucli urbà de la localitat, ja que els ciclistes ascendiran per la CV-1170, per la zona coneguda com la Teuleria, i entraran pel Portal de Sant Mateu, per seguir per la Pujada dels safareigs i Avinguda Vilafranca, estant l’alt puntuable a la “Creu de les Tres Testes Coronades” a l’exterior de Sant Miquel. Des d’aquest punt, seguiran la carretera per passar per Santa Llúcia i incorporar-se a la N-232. Després, l’etapa passarà per l’Hostal Nou, on estarà l’avituallament. Qualsevol d’aquests punts pot ser bo per a seguir la prova i deixar imatges espectaculars, especialment els trams d’ascensió. La caravana publicitària arribarà a Morella sobre les 14:30 hores i el pas dels ciclistes està previst a les 15:35 hores.