Presentació de la Volta Ciclista a Castelló
Presentació de la Volta Ciclista a Castelló

-Nota de premsa de la Diputació de Castelló-

El suport incondicional de la Diputació de Castelló ha estat fonamental per garantir la celebració de la trenta-dosena edició de la Volta Ciclista a Castelló , que es desenvoluparà del 22 al 24 de maig amb la participació de 112 corredors de 16 equips nacionals en categoria Sub-23 . Aquest canvi de perfil de participants és una de les novetats d’aquesta emblemàtica cita esportiva , que aquest matí s’ha presentat a les instal · lacions del Centre Cultural Provincial Les Aules de la Diputació amb la participació del diputat d’Esports, Luis Martínez , i representants del nou club organitzador , el Club Ciclista Sepelaco d’Onda .

Martínez, que ha destacat que la celebració d’aquesta competició tindrà un impacte econòmic directe d’almenys 150.000 euros a la província , ha assenyalat ” la important trajectòria d’aquest esdeveniment esportiu que any rere any recorre la província de Castelló reforçant la pràctica d’un esport tan arrelat en els nostres pobles com és el ciclisme ” .

” Estem molt satisfets de l’acollida que està tenint entre els esportistes aquesta nova edició i som molt optimistes quant a l’impacte econòmic que suposarà la celebració d’aquest esdeveniment per als municipis de la província . És una mostra més que la qualitat esportiva i la qualitat de l’orografia de la nostra província són una combinació perfecta per seguir atraient visitants i riquesa al nostre territori a través de l’esport ” , ha remarcat el diputat de l’àrea d’Esports .

En aquest sentit , és important destacar que ja hi ha confirmats 16 equips , amb un total de 112 corredors . Entre tècnics , corredors i auxiliars seran 300 persones les que es desplacin amb els seus acompanyants , el que suposa una xifra aproximada de 1.200 pernoctacions en establiments hotelers de la província de Castelló .

Pel que fa a les característiques esportives de la volta , el seu recorregut es distribueix en tres etapes : Benicàssim – Benicàssim , la Llosa – Onda , i Grau de Castelló – Vistabella . El president del club organitzador , José Cabedo , ha assenyalat que “amb els canvis que hem realitzat en aquest esdeveniment mirem al ciclisme del futur . Són esportistes més joves els que cada vegada abans s’incorporen al món professional , ia més és important tenir en compte que amb aquest perfil de participants s’incrementen més els acompanyants durant la volta i per tant la repercussió econòmica i turística a la província ” .

-Sinergies turisme – esport , també online
El treball de la Diputació per optimitzar els efectes turístics que suposa la celebració d’esdeveniments esportius a la província de Castelló es porta fins al mínim detall per aprofitar l’impacte comunicatiu de totes les eines de difusió dels esdeveniments esportius .

Tant és així que la pàgina web de la Volta a Castelló inclou l’enllaç a l’adhesió a la candidatura de declaració de patrimoni mundial de la Unesco de Camins de Penyagolosa . Aquesta iniciativa es porta a terme en tots els esdeveniments esportius que es desenvolupen en aquest entorn natural , tal com passa per exemple amb la Penyagolosa Trails .