La VII edició de la Fira del Llibre d’Ares arriba el 28 de maig

833
Fira del Llibre d'Ares. Arxiu 2018.
PUBLICITAT

La Fira del Llibre d’Ares torna a l’agenda cultural de la localitat el 28 de maig, després de dos anys sense poder celebrar-se per la pandèmia. Ares tornarà a convertir-se en el focus cultural i literari de l’Alt Maestrat, amb uns actes que ofereixen una gran oportunitat de descobrir les noves propostes d’escriptors i editorials. L’Associació Cultural Les 4 Denes és l’organitzadora de l’esdeveniment, que va estrenar la seua primera edició en 2014.

Així doncs, l’acte que inaugura la Fira serà una taula redona moderada per Manel Ollé, una anàlisi sobre les guies sentimentals escrites per Joan-Elies Adell, sobre L’Alguer; Amàlia Roig, sobre el Maestrat; i Joan Todó, sobre el Delta de l’Ebre. Passatges literaris que descriuen amb estima i respecte el territori, els seus paisatges i els seus habitants. Els tres seran els participants d’aquest acte celebrat a la Sala de l’Ajuntament. Durant el matí també hi haurà un contacontes infantil i un cercavila amb la Conlloga Muixeranga de Castelló.

En el recinte firal s’instal·laran diferents carpes durant tot el dia on autors, editorials i altres organismes culturals relacionats ensenyaran les seues noves idees i propostes. A més, hi haurà espai per a micro presentacions dels projectes de cadascun dels participants en la Fira. En el mateix recinte firal es farà lliurament dels premis literaris Castell d’Ares, per a narrativa, i Pere-Enric Barreda, per a poesia.

Més tard, a la Sala de l’Ajuntament Fèlix Edo i Mercè Ibarz protagonitzaran l’estrena d’un nou format en la Fira. Una presentació diàleg en la qual els dos autors conversaran sobre el tòpic de la literatura i el retorn als orígens personals, que és present en les obres literàries de tots dos autors. Per a finalitzar la setena edició, el cantautor català Roger Mas realitzarà, en la Cova del Castell, el seu espectacle ‘Totes les flors’.