“La Vida d’Antoni” ja és realitat

1123
Presentació Vida d'Antoni Foto: Alberg La Parreta
PUBLICITAT

La festa de Sant Antoni que se celebra al mes de Gener a Vilafranca en un conte. La parella vilafranquina Maria Garcia, com a escriptora, i Jesús Tena, com a il·lustrador, li han donat vida.

“La Vida d’Antoni” es va presentar a La Parreta el passat 10 d’agost a l’Alberg La Parreta. Va haver molt de públic i hi van acudir Rafa Vicente i Ildefonso Fabregat, protagonistes de la representació de la vida de Sant Antoni de Vilafranca que també han ajudat a Maria en la redacció del conte.

Conta Maria Garcia que aquesta idea va sorgir amb la finalitat d’explicar a les seues filles la vida de Sant Antoni. Un dia de Gener, en la celebració d’aquesta festa, a l’eixir de la representació teatral que conta el passat de Sant Antoni, una de les seues filles li va demanar que li explicara una altra volta la representació, ja que no ho havia entés molt bé.

A partir d’ací, Maria es va ficar a buscar algun tipus de llibre o conte que l’ajudara en aquesta explicació, i va ser una sorpresa quan no en trobava cap. Anys més tard, Maria s’apuntà a un curs d’escriptura creativa i, així, va decidir escriure un conte adreçat al públic infantil que contara la vida de Sant Antoni.

El llibre consta de dues històries, una d’una família que consta de dos avis que conten la història als seus nets i netes. I l’altra, la de la vida d’Antoni, però passada a laica és a dir, es representa la història en persones normals, no tenen lloc els dimonis, àngels ni sants.