La vida als masos de Vilafranca i el terme del poble són protagonistes al Museu d’Etnologia de Castelló, amb galeria de fotos

1107
Vilafranca al Museu d'Etnologia de Castelló
PUBLICITAT

El Museu d’Etnologia de Castelló va acollir ahir la inauguració de l’exposició “Masovers que hi habiten” i “Vilafranca cartografiada amb una nova mirada”. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, el geògraf i autor de la mostra, Paco Tortosa, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verónica Ruiz.

Óscar Tena ha agraït la disponibilitat de l’Ajuntament de Castelló per oferir en aquest espai expositiu una mostra de les masies i la realitat de Vilafranca. Verònica Ruiz ha apuntat que Castelló col·laborarà amb els pobles de la província per donar a conèixer la seva vida, costums, tradicions i realitat.

El geògraf Paco Tortosa va incidir en la necessitat de reconèixer el valor que suposa la vida a les masies. “Els masovers són els jardiners del bosc, els primers que s’assabenten quan hi ha un incendi per un llamp, són els guardians ambientals del nostre territori” ha remarcat.

La mostra, oberta fins al 30 d’agost, és el resultat del treball del doctor en Geografia Paco Tortosa i del topògraf Pau Fuster. Inclou un total de setze pòsters amb diferents fotografies de les masies del municipi així com una breu explicació sobre elles. A més es poden veure exposats diversos panells on s’aprecia l’evolució del treball d’elaboració del mapa. L’exposició inclou, així mateix, la presentació del llibre “Vilafranca. Un mar de pedra seca a mil metres d’altitud “, publicat per Edicions 96.