La vida a Castell de Cabres no canvia gaire tot i el confinament

0
269
castell de cabres

Castell de Cabres és, probablement, el municipi valencià que menys estiga notant l’estat d’alarma. Tret que els menys de 10 veïns que hi viuen no poden eixir de casa, no han notat grans canvis pel que fa la resta de serveis del poble.

Castell de Cabres és el municipi amb menys habitants a la Comunitat Valenciana, i això va de la mà amb la manca de serveis. No tenen tenda al poble i, per tant, els veïns ja havien de desplaçar-se una vegada per setmana a altres municipis, situació que no ha canviat amb la quarantena.

L’únic establiment que hi ha al poble és el bar que, com és habitual, ha hagut de tancar. Els habitants de Castell de Cabres “trobem a faltar un poc el bar, perquè és el nostre punt de trobada, però com tampoc es pot sortir de casa, no li peguem més voltes” comenta Maria José Tena, l’alcaldessa del municipi.

Des de l’Ajuntament han repartit als veïns mascaretes donades per l’empresa Hilaturas Temprado, que n’ha confeccionat i donat a tots els pobles dels Ports així com material que ha fet arribar la Diputació de Castelló. Fins al moment, l’equip de govern no ha considerat necessari realitzar cap desinfecció de carrers, ja que són molt poca població, no és envellida, i van confinar-se a casa des del primer moment.

L’alcaldessa ha remarcat que “la Guàrdia Civil de Rossell passa diàriament per Castell de Cabres, preguntant com estem i si necessitem alguna cosa”, un control que ha passat a formar part de la rutina del municipi.

Des del poble, comenten que estan vivint una situació general d’incertesa a la qual s’han adaptat ràpidament, degut a l’habitual falta de serveis. Per sort, al contrari que a altres municipis dels Ports, fins al moment han continuat tenint cobertura, fet que ajuda a amenitzar el confinament a la vegada que el fa més segur. Per a bé o per a mal, a Castell de Cabres no han patit grans canvis.