La Valltota busca director

649
L'arquer de la Valltorta
L'arquer de la Valltorta
PUBLICITAT

 

 

-La falta de cap visible al parc cultural limita l’impuls de la difusió de les pintures rupestres

Des del passat estiu al Museu de la Valltorta, i en conseqüència el Parc Cultural de la Valltorta, que engloba Ares del Maestrat, Benassal, Catí, les Coves de Vinromà, Culla, Morella, Tírig i Vilar de Canes, no té ningú que regeixa les seues destinacions. No hi ha director des que fa més de mig any l’últim responsable va abandonar la plaça. L’únic element de la província que està declarat com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco no té cap visible que guie la seua gestió.

La convocatòria d’este lloc es manté oberta per promoció interna per als funcionaris de la conselleria d’Educació i Cultura. Però fins a la data ningú s’ha interessat per la mateixa.

Sense director la gestió del dia a dia al Museu de Valltorta és merament administrativa, segons apunten des de l’Ajuntament de Tírig. Un funcionari s’encarrega dels tràmits burocràtics bàsics però no hi ha ningú que impulse la promoció, difusió i organització d’activitats del museu. L’absència del director és més significativa si es té en compte que enguany se celebra el centenari del descobriment de les pintures rupestres de la Valltorta, amb una exposició itinerant i un cap de setmana monogràfic que viurà Tírig els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig.

Des Tírig i els pobles del parc consultats demanen a la Generalitat que accelere el nomenament d’un director per donar un impuls a la difusió de les pintures rupestres.

-Visita amb reserva prèvia a Ares

Un altre aspecte que preocupa als municipis és la manca de personal per a les visites a les coves i abrics. En este aspecte a Ares s’ha anat cap enrere. En el passat hi havia un guia permanent que residia a la masia de La Montalbana i que ensenyava, tots els dies de la setmana les pintures rupestres de la Cova Remigia. Des que va entrar de baixa, i amb la seua lamentable mort per malaltia, no s’ha cobert la plaça. Ara les visites es realitzen amb reserva telefònica prèvia. És a dir, si algun turista para a la Montalbana ja no pot, com succeïa fins ara, visitar les pintures rupestres. Si no crida abans i concerta cita amb el guia les pintures no es poden visitar.