La Valltorta celebra amb els més menuts el Dia dels Museus

727
La Valltorta celebra amb els més menuts el Dia dels Museus
La Valltorta celebra amb els més menuts el Dia dels Museus
PUBLICITAT

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus que se celebra aquest divendres 18 de maig, el Museu de la Valltorta ha organitzat una sèrie de jornades lúdic-culturals amb els xiquets i xiquetes que cursen els seus estudis en les escoles dels municipis que conformen el Parc Cultural Valltorta-Gasulla. Així, seran prop de 300 alumnes d’infantil i primària els que participaran en les activitats organitzades pel Museu i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Segons ha assenyalat Pilar Vidal, directora del Museu, durant tres dies els xiquets i xiquetes aprendran més sobre el patrimoni dels municipis en els quals viuen, coneixeran les pintures rupestres i la vida dels seus avantpassats i seran coneixedors de la importància de conservar i posar en valor el patrimoni artístic-cultural de la zona.

D’aquesta forma, el dimarts 22 els escolars del CRA L’Aiguaneu (Catí, Culla i Vilar de Canes) visitaran l’abric de pintures rupestres i l’exposició del Museu i participaran en un taller de pintures rupestres per a aprendre com es feia la pintura i com es pintava en la Prehistòria. El dimecres 23 serà el torn dels xiquets i xiquetes del col·legi la Moreria de Les Coves els qui, a més de les visites a l’abric i al Museu, participaran en un taller d’eines prehistòriques. Aquestes mateixes activitats seran les que realitzen els alumnes del col·legi Alcalde Fabregat de Benassal i l’escola de Tírig el dijous 24.

Amb aquestes activitats els més menuts coneixeran de primera mà el patrimoni històric i cultural de la província de Castelló i de la comarca de l’Alt Maestrat tenint com a punt de referència les pintures rupestres de la Valltorta, les quals són Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.