La vacunació pediàtrica es reprén amb normalitat als centres escolars de la Comunitat Valenciana

455
Vacunació pediàtrica a la Comunitat Valenciana
Vacunació pediàtrica a la Comunitat Valenciana
PUBLICITAT

Nota de premsa Generalitat Valenciana

  • La Comunitat Valenciana disposa ja de 192.640 dosis pediàtriques i preveu rebre en breu 192.000 més

Les conselleries de Sanitat Universal i Educació han anunciat que la normalitat ha sigut la tònica dominant en la immunització pediàtrica contra el coronavirus que s’ha représ des del passat dijous als centres educatius de la Comunitat Valenciana. Aquesta segona etapa es dirigeix a 186.088 xiquets i xiquetes d’entre 8 i 5 anys Per províncies: 22.085 alumnes a Castelló, 68.332 a Alacant i 95.671 a València.

L’operatiu està sent possible gràcies a la coordinació entre les conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública i Educació, Cultura i Esport, com ha destacat el director d’Infermeria de l’Hospital General Universitari d’Alacant, Fernando Riera, que s’ha desplaçat al Centre d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Lucentum d’Alacant: “Cal reconéixer l’esforç que estan fent els equips d’Atenció Primària, els centres educatius i la col·laboració de les famílies”.

El procés, com en la primera fase, s’està desenvolupant en els propis centres escolars amb independència de la seua titularitat, en horari lectiu i per nivell educatiu per a preservar els grups habituals de convivència.

Segons el cap del Servei de Promoció de la Salut de la Conselleria, José Antonio Lluch, un dels responsables del programa de vacunació, “la Comunitat Valenciana ha optat per l’estratègia de vacunar en els centres docents, una estratègia que ja en la primera fase abans de Nadal va donar molt bon resultat, amb unes cobertures molt acceptables que esperem que continuen al llarg d’aquests dies”. Lluch ha ressaltat que “de moment la campanya s’ha anat desenvolupant sense cap problema i creiem que es continuarà desenvolupant com en la fase anterior amb èxit”.

Fins a l’escola es desplaça un equip integrat per personal facultatiu, d’Infermeria i de suport logístic que immunitza als xiquets i xiquetes les famílies dels quals han autoritzat la vacunació. En el moment de la inoculació, es permet que un únic familiar entre en el centre educatiu per a acompanyar emocionalment al o la menor. Després de la injecció, el xiquet o la xiqueta està uns minuts en observació.

Així ho ha detallat la directora d’infermeria d’Atenció Primària del departament de salut de l’hospital General de Castelló, Inma Fabregat, qui ha explicat que “normalment venen dues infermeres i un pediatre, els professors ja tenen les autoritzacions preparades i saben quins menors han de passar a la sala de vacunació i als pares i mares que volen assistir a l’acte de vacunació els criden en el moment precís.

Inma Fabregat ha explicat que, en aquest departament de salut, “comencem la segona etapa de vacunació en els centres escolars i vacunarem durant 12 dies, amb el que tindrem més temps per a poder acudir als centres escolars per a vacunar.”. D’aquesta manera, Inma Fabregat ha explicat que “a Castelló es vacuna en diversos centres als pobles del departament i a l’haver més dies serà més progressiu”.

Per nivells educatius, aquesta etapa cobreix a l’alumnat d’infantil que haja complit 5 anys i a 1r, 2n i 3r de Primària.

La Comunitat Valenciana compta ja amb dosis suficients per a ells, així com per a inocular segones dosis als menors vacunats en la primera etapa (abans de Nadal). Aquestes segones dosis, com marca l’Estratègia Nacional de Vacunació, s’administraran a partir de febrer, és a dir, huit setmanes després de la primera per a incrementar la resposta immune.

A hores d’ara, la Comunitat Valenciana ja compta amb 192.640 dosis i, a la previsió inicial de 138.000 addicionals, cal afegir una nova remesa de 54.000 dosis coneguda el dimecres passat, fins a arribar en total a 384.640 dosis.