La Universitat Jaume I obri un termini extraordinari d’anul·lació d’assignatures de segon semestre i anuals amb devolució de l’import

208

Nota de premsa Universitat Jaume I

El Consell de Direcció de la Universitat Jaume I ha acordat obrir un període extraordinari d’anul·lació d’assignatures de segon semestre i de caràcter anual de grau i màster. Aquest termini s’estendrà des de demà, 23 d’abril, fins al 6 de maig i comportarà la devolució de l’import pagat.

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, subratlla que «amb aquesta mesura excepcional volem garantir la defensa dels drets i els interessos de l’alumnat davant la situació també excepcional provocada per la pandèmia de la COVID-19 i davant les conseqüències econòmiques i socials que està generant aquesta crisi sanitària».

Alcón reitera que l’UJI, com a universitat pública de Castelló, «és una universitat sensible respecte a la situació que estem afrontant com a societat a causa de la pandèmia i des del Consell de Direcció seguim treballant per a vetllar pels interessos de la nostra comunitat universitària i, especialment, del nostre estudiantat».

No és la primera mesura excepcional que pren la Universitat Jaume I en favor de l’estudiantat des que es va decretar l’estat d’alarma el passat 14 de març. Així, una de les primeres resolucions preses pel Consell de Direcció va ser ajornar el pagament del rebut de matrícula del mes d’abril als 5.200 estudiants que van optar per la modalitat de fraccionament en set terminis, l’opció de matrícula majoritària entre l’estudiantat de la Universitat Jaume I.

Totes aquestes decisions pretenen limitar l’impacte de la COVID-19 en l’activitat acadèmica i mitigar els efectes econòmics que està provocant. «Aquesta bateria de mesures dirigides a l’alumnat té com a objectiu minimitzar les conseqüències econòmiques que estan patint les famílies, ajudar a afrontar el procés de formació acadèmica amb les màximes garanties i acompanyar al nostre estudiantat en un context tan excepcional com el que està provocant la pandèmia», conclou la rectora de la Universitat Jaume I.