La Unió Musical de Vilafranca felicita el Nadal

343
Concert de Nadal de la Unió Musical de Vilafranca. Foto: UMV.
Concert de Nadal de la Unió Musical de Vilafranca. Foto: UMV.

La Unió Musical de Vilafranca va felicitar el Nadal a tots els veïns de Vilafranca amb el tradicional concert que ofereix en aquestes dates. D’aquesta manera es posa el colofó ​​a l’any en el qual el director, Pau Monfort, compleix 25 anys al capdavant de la Unió Musical de Vilafranca .La formació musical va iniciar el concert amb l’opereta Paul Bunyan, de Benjamin Briten, en el centenari del naixement del compositor anglès . La peça és tradicional en el folklore nord-americà i Britten va utilitzar aquests temes populars per donar-los, segons la Unió Musical, ” un simfonisme molt interessant”.

Va seguir la interpretació amb Petita Serenata Nocturna, de WA Mozart, ” una peça clàssica, molt coneguda pel públic i que conté tots els elements que caracteritzen la música mozartiana: grans melodies, contrastos dramàtics, danses sublims i rondós amb jocs”, segons va definir la banda.

La tarda musical va seguir amb dos compositors habituals en el repertori escollit per Pau Monfort: Gershwin i Bernstein. George Gershwin va posar el seu Porgy and Bess, una selecció de temes de la mateixa òpera. Mentrestant, de Bernstein es va interpretar la selecció musical Wonderful Town. Es tracta d’una obra ” inspirada en el jazz, però que incorpora fantàstics ritmes llatins “. Continuant amb aquests ritmes els músics van interpretar el Danzón n.2 d’Arturo Márquez, amb melodies i ritmes populars mexicans. En l’obra destaquen les interpretacions de percussió, oboé, clarinet i trompeta. El moment per al lluïment dels trombons va arribar amb Magic Slides.
El concert va finalitzar amb l’aplicació de ritmes Rock que Pau Monfort ha realitzat sobre Santa Nit . Finalment els ritmes llatins de José Feliciano i la seva Bon Nadal van servir per posar el fermall al concert nadalenc .