La Unió denuncia els primers robatoris de melons d’Alger sense iniciar-se la recol·lecció

64
PUBLICITAT

L’entitat reclama més vigilància i la coordinació de les diverses forces de seguretat

La Unió Llauradora ha denunciat els primers robatoris en camp de la collita de melons d’Alger en la Comunitat Valenciana, quan encara ni s’ha generalitzat la campanya de recol·lecció. Aquests primers furts s’han detectat a la comarca de la Ribera Alta. A Bernat Monzó, un llaurador jove de Carlet, li han robat quasi 2.500 quilos de melons d’Alger en un camp que posseeix en el terme municipal de Guadassuar, fins i tot abans d’iniciar la campanya de recollida d’aquesta hortalissa.

Monzó mostra la seua frustració pel robatori i considera que és fruit de professionals. “Abans de començar amb la campanya em trobe ja que em lleven quasi 2.5000 quilos de melons d’Alger i a més es nota que és obra d’autèntics professionals que sabien el que feien, perquè anaven preparats amb calaixos, les han tallades bé i a més s’han emportat les varietats més grosses i que millor preu tenen en el mercat”, assenyala.

Retallades

La retallada d’efectius de vigilància, tant de forces de seguretat com la Guàrdia Civil, del Seprona o de les guarderies rurals o policies locals, provoquen majors facilitats per a cometre aquests actes delictius i que queden també impunes. En aquest sentit, La Unió sol·licita major vigilància en les zones rurals i una efectiva coordinació entre les diverses forces de seguretat de l’Estat, del Seprona i de les policies locals per a evitar que es cometen més robatoris.

Insisteix per tant l’organització en la necessitat d’incrementar els pressupostos destinats a la seguretat en l’àmbit rural, amb les mateixes obligacions que els habitants de les zones urbanes, però també amb els mateixos drets. Així, La Unió proposa reforçar els mitjans de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, particularment els equips ROCA, per a augmentar la seguretat en el medi rural i combatre els robatoris en les explotacions agràries.

També insta a perseguir el comerç de mercaderia robada perquè “és clar que si algú roba és perquè algú li ho compra com és el cas d’aquests 2.500 quilos de melons d’Alger. És important la vigilància per a intimidar, però també el compliment de la justícia i la persecució dels canals de comercialització il·lícits. Per això insta a inspeccionar magatzems o fruiteries sospitoses de comercialitzar amb eixos productes robats”, assenyala la plataforma.

Una altra de les demandes de La Unió passa per facilitar i agilitzar la presentació de denúncies per part de les persones afectades, perquè en moltes ocasions desisteixen d’interposar-les davant les dificultats que troben.