Cadena de poals contra el foc en Vistabella

1022
La unió dels veïns de Vistabella evita un incendi de grans dimensions
La unió dels veïns de Vistabella evita un incendi de grans dimensions
PUBLICITAT

-La unió dels veïns evita que es propague un foc que es va iniciar per unes brases

-El foc va cremar tan sol 400 metres quadrats

Eren les 20.00 hores del dia 1 de gener de 2018. Algun desprevingut va deixar en un carrer de Vistabella un poal metàl·lic amb brases. Feia vent i el vent va bufar fort fins a traure les brases del poal. Les brases van prendre el calvari i ací va començar tot.

L’agutzil de Vistabella va veure flames a l’entorn del poble. Va avisar al 112 i al 085 perquè acudiren els bombers. Però la brigada forestal del municipi estava treballant en l’incendi de Culla. Davant la falta d’efectius els veïns es van posar en marxa. Dos bombers que no estaven en actiu van coordinar l’acció de més de 50 persones. En la tenda van traure tots els poals i recipients que tenien a la venda. A partir d’ací es va formar una cadena humana per a portar l’aigua des de les cases fins al lloc del foc.

Com en el passat, quan el toc de campanes feia que tots deixaren la feina de casa i acudiren a apagar el foc, tots es van posar a treballar.

Els veïns van aconseguir tallar l’avanç del foc. Fins als xiquets formaven part de la cadena humana i volien col·laborar. El foc va estar a punt d’afectar a un vehicle però la ràpida intervenció veïnal també ho va salvar.

A les 20.50 hores arribaven els bombers que van ser avisats. Quan van arribar l’incendi estava apagat en bona mesura. No obstant açò la seua labor també va ser vital per a deixar completament extingides les flames i evitar qualsevol tipus de rebrot.

Tots contra el foc, des del primer veí fins a l’últim bomber. Des de l’Ajuntament van apuntar que “tots els veïns van eixir corrent a apagar el foc i van ser capaços de coordinar-se fins a l’arribada dels bombers”. Així mateix també van incidir en el fet que en Vistabella, aquests dies, hi ha més gent de l’habitual en un dia hivernal.

Els bombers que van intervenir no van dubtar a assenyalar que “si no arriba a ser per l’actuació veïnal el foc haguera pres camí de Xodos i Atzeneta”, més si cap amb el fort vent que hi havia. El que va poder acabar en hectàrees i hectàrees de muntanya cremada es va quedar en uns centenars de metres quadrats.

 

La unió dels veïns de Vistabella evita un incendi de grans dimensions