La UME realitza un simulacre d’incendis a Morella amb més de 500 efectius

71

Nota de l’Ajuntament de Morella

200 vehicles, 6 aeronaus i 10 entitats diferents han participat d’este exercici a Xiva i Morella la Vella

El simulacre ha recreat un incendi iniciat a Villores que afecta al nucli de població de Xiva i evacua als veïns i veïnes

La Unitat Militar d’Emergències ha realitzat un simulacre d’extinció d’incendis a Morella. L’exercici ha consistit en recrear un incendi que s’origina a la carretera de Villores i baixa per un barranc fins que arriba al final on es troben Xiva i Morella la Vella. Ambdós emplaçaments quedarien envoltats per les flames i s’haurien d’evacuar als veïns i veïnes. Així, la UME ha desplegat 200 vehicles terrestres, 6 aeronaus i ha coordinat a 10 entitats que han participat.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “coordinar tants efectius i entitats a l’hora és molt difícil, per tant, este simulacre és molt positiu per saber com afrontar una situació d’incendi”. Rhamsés ha comentat que “l’experiència és molt positiva per a tots els organismes que han participat. A més vull agrair a tots la seua implicació en l’exercici, ja que totes les entitats han participat activament i han aconseguit que el simulacre fora el més real possible”.

D’esta manera, al simulacre d’extinció d’incendis han participat la UME, l’Agencia Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, de la Subdelegació del Govern, agents de Medi Ambient, el Consorci de Bombers de Castelló, la Guàrdia Civil, la Policia Local de Morella, la Creu Roja i les empreses elèctriques Electra del Maestrazgo i Renomar. Així, les autoritats que han participat a la recepció han sigut el Sr. Director General de la Agència de Seguritat i Resposta a les Emergències de la Comunitat Valenciana, José María Ángel Batalla, el Delegat del Govern de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues Ferrer, el General Cap de la Unitat Militar d’Emergències, Miguel Alcañiz Comas, el Diputat President del Consorci de Bombers de Castelló, Luis Rubio Català, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

Durant el simulacre, l’Espai Firal ha sigut el Lloc de Comandament Avançat i s’han coordinat totes les accions que condicionarien un incendi real. Així, totes les organitzacions i entitats que han participat han tingut als seus efectius repartits entre les diferents línies d’acció.

Les autoritats han arribat a l’ajuntament on han tingut una recepció a la Sala del Justícia de l’ajuntament. Ací han explicat breument l’exercici i, en acabar, s’han dirigit a l’Espai Firal. Allí han visitat el Llóc de Comandament Avançat (LCA) des d’on es dirigeix l’exercici i es coordinen els diferents dispositius. A continuació, s’ha dirigit fins a Morella la Vella i Xiva on s’han realitzat les principals accions de l’exercici. El simulacre ha acabat a les 14.00 al LCA.

Cal recordar que la Unitat Militar d’Emergències ha estat tota la setmana a Morella realitzant maniobres. Així, la Fàbrica Giner i les instal·lacions de l’alberg, vestuaris del camp de futbol i voltants del complex han servit per albergar els més de 500 efectius que s’han traslladat a la capital dels Ports.

Finalment, esta vesprada hi ha una jornada de portes obertes a l’Espai Firal on es podrà conèixer com treballa la UME i els diferents vehicles utilitzats al simulacre. La jornada de portes obertes tindrà lloc des de les 17.00 hores fins a les 19.00.