La UME arriba a Morella

233


La unitat realitza maniobres a la capital dels Ports durant tota la setmana i s’estableixen al complex de la Fàbrica Giner

L’ajuntament de Morella ha acollit l’última reunió per a organitzar el simulacre d’extinció d’incendis nivell dos que tindrà lloc el dijous
Més de 500 efectius participaran de l’exercici que simula l’incendi de 1994 originat a Villores

La Unitat Militar d’Emergències (UME) ha arribat a Morella per a realitzar maniobres d’extinció d’incendis. Així, 400 militars d’aquesta unitat han establert la Fàbrica Giner com a la seua base per a realitzar exercicis des d’avui fins al divendres 12 de maig. Entre les maniobres destaca el simulacre d’extinció d’incendis que es realitza el dijous 11 de maig a Morella on participen més de 500 efectius de diferents entitats, més de 200 vehicles i sis aeronaus.

La UME ha organitzat este simulacre on participen l’Agencia Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, de la Subdelegació del Govern, agents de Medi Ambient, el Consorci de Bombers de Castelló, la Guàrdia Civil, la Policia Local de Morella, la Creu Roja i les empreses elèctriques Electra del Maestrazgo i Renomar. Tots estos organismes s’han de coordinar per a que la simulació siga el més real possible i que es troben en situacions complicades que origina un incendi.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “es important realitzar este simulacre i que es puga previndre la possibilitat de que hi hagen incendis i estar preparats per a respondre”. A més, l’edil ha agraït “a totes les entitats que participen la seua col·laboració, ja que és important que tots prenguen les mesures necessàries en cas d’incendi i puguen veure com actuen en este cas”.

Jornada de Portes Obertes
El dijous per la vesprada a l’Espai Firal i l’Albereda la UME realitzarà una Jornada de Portes Obertes per a tots aquells interessats en veure com treballa i s’organitza esta unitat, a l’igual que la resta d’efectius participants. A més, podran veure els serveis i vehicles que hi participen, ja que seran uns 200 entre els que destaquen les sis aeronaus involucrades. Així, esta jornada es realitzarà des de les 17.00 hores, fins a les 19.00 hores. A més, recordem que es necessiten voluntaris per al simulacre del dijous. Els interessats en participar de l’exercici s’han d’apuntar a través del correu electrònic ajuntament@morella.net o a les oficines de l’ajuntament fins el dimarts 9 de maig inclòs.