La Trufa Negra de l’Alt Maestrat protagonista a Catí

275
PUBLICITAT

Catí acollirà la 18ª edició de la Mostra de la Trufa Negra de l’Alt Maestrat els dies 4 i 5 de febrer. La trobada en una de les cites més esperades per als amants de l’or negre de la gastronomia, que cada any se celebra en un municipi de la comarca. La data de la mostra coincideix amb el punt àlgid de la temporada de la trufa negra, quan aquestes posseeixen les seues majors propietats aromàtiques i de sabor. L’acte reuneix durant el primer cap de setmana de febrer a truficultors, empreses vinculades al sector, vivers, hostalers i amants de la gastronomia.

La fira engloba activitats variades com a jornades tècniques, demostracions, ponències, degustacions o actuacions musicals. Així com els concursos a la trufa de major pes i els millors gossos cercadors, aquest últim en categoria infantil i adult. Tot això per a enaltir el valor del bé tan preuat en l’Alt Maestrat i al país.

Els actes començaran el dissabte 4 amb una jornada tècnica de truficultura en la Llar dels Jubilats. El dia recollirà una xarrada sobre el maneig de plagues, un aperitiu amb productes locals i una presentació a càrrec de l’Associació de Truficultors de la província de Castelló, TRUFCAS. Així com una ponència sobre el reg, impartida per Antonio Núñez Domingo, tècnic agrícola de truficultura.

A les 10.00 h tindrà lloc l’obertura del Recinte Firal, i a les 12.00 h la inauguració oficial. En la Fira Monogràfica de la Trufa durant els dos dies es podrà gaudir d’exposicions d’empreses del sector. A les 18.00 h la demostració de cuina, i en finalitzar començaran les actuacions musicals, amb Silenci Trencat i Els Simples.

El diumenge continuarà obert el recinte firal, i a les 10.30 h arrancaran els concursos. El XIX Concurs de Trufa Negra de Major Pes i el XIX Concurs de Gossos. 13:30 h, amb el seu posterior lliurament de premis. Per a concloure el Recinte Firal a les 18.30 h.