La transició energètica s’obri pas a Albocàsser

255
PUBLICITAT

La ubicació prevista per a la instal·lació d’autoconsum col·lectiu és la coberta d’un edifici municipal

Gràcies a aquesta proposta es beneficiaran XX famílies i se subministrarà també energia a edificis municipals

Amb prop de 1.300 habitants, Albocàsser és un més dels municipis que se sumen a la transició energètica amb la posada en marxa d’una comunitat energètica impulsada per l’Ajuntament de la localitat.

Després de les tres sessions informatives celebrades recentment en el municipi, l’Ajuntament convida a veïns i veïnes a formar part de la Junta Directiva de la comunitat energètica, l’òrgan de govern que gestionarà i repartirà l’energia generada per la instal·lació d’autoconsum col·lectiu.Després de l’informe tècnic de Sapiens Energia, la instal·lació realitzada per l’Ajuntament se situarà en la coberta de l’escorxador, tindrà una potència de 30,36 kWpKW i està previst que subministre energia a unes 12 o 15 famílies i edificis municipals.

Per a Isabel Albalat, alcaldessa d’Albocàsser, “amb aquesta iniciativa el municipi fa un pas més cap a la transició energètica i la sostenibilitat. Gràcies a la comunitat energètica les arques municipals i les economies domèstiques es beneficiaran d’energia més barata, encara que el més important és l’impacte mediambiental positiu que suposa per al nostre entorn. Una comunitat energètica subministra energia neta, de quilòmetre zero, que disminueix considerablement la petjada de carboni que deixem, respecte al consum d’altres energies”.

Juan Sacri, president de Sapiens Energia, destaca que una comunitat energètica com la d’Albocàsser és “una eina participativa per a dirigir-se cap a la independència energètica, posant les decisions sobre l’energia en mans de les persones. És una forma justa, democràtica eficient i, sobretot, sostenible d’usar un bé tan preu com l’energia causant un mínim impacte en el medi ambient”.