La tradicional Fira de la Magdalena torna a Vilafranca el proper cap de setmana

480
CARTELL XXI Fira de la Magdalena_IMPRIMIR-001
PUBLICITAT

– La XXI edició d’aquesta cita se celebra els dies 15 i 16 de juliol

Com cada estiu, la Fira de la Magdalena de Vilafranca posa de manifest en el calendari que ja ha arribat l’estiu. Es tracta d’una cita en què veïns i visitants d’altres municipis propers van a la localitat per a participar de les activitats previstes o “donar una volta” entre les desenes d’expositors de diversos productes que es troben a l’Avinguda de Castelló i el Losar o d’animals, al carrer Manuel Palomo i els voltants de la Plaça de Bous.

El divendres 14 de juliol, la Unió Musical de Vilafranca s’encarrega d’anunciar l’esdeveniment amb el Concert Extraordinari Fira de la Magdalena. A les 22:30 hores, el Frontó Municipal acollirà la interpretació dels músics locals de peces com Panderola Leré, de Rafael Beltrán, la Simfonia nº1 de Gustav Mahler i Sofia, el pasdoble de Pau Monfort, director de la banda, que estrena per l’ocasió.

Dissabte a primera hora del matí s’obrirà el recinte firal perquè es puguen instal·lar els expositors i els ramaders. A les 10 hores està prevista la Cros Popular a càrrec de l’Escola Esportiva de Vilafranca a la Plaça Peiró Escala i, al migdia, la reina i dames de les festes i les autoritats inauguraran oficialment la XXI edició de la fira.

Alhora es desenvoluparan tallers d’artesania demostratius i participatius i a les 13 hores el recorregut amb cavalls sortirà des de la localitat fins a les Fonts del Llosar on realitzaran un dinar de germanor. La tornada està prevista a les 16:30 hores i, una hora després, es realitzarà una gimcana eqüestre a la Plaça de Bous. A les 22:30 hores, la Casa de la Cultura acollirà un concert de l’Associació Cultural Planakanta.

Diumenge 16, el recinte firal obrirà les portes a les 10 hores i es realitzarà una demostració de tir i arrossegament. Al migdia continuaran els tallers d’artesania i, a la vesprada, el grup local d’animació La Xalera realitzarà una cercavila pel recinte de la fira.

Durant la jornada estan previstes visites guiades a llocs emblemàtics del municipi com el Museu de la Pedra en Sec, l’Església Parroquial i la Torre del Conjurar. Mentrestant, durant els dos dies en què se celebra la fira, les Sales Gòtiques de l’Ajuntament allotgen l’exposició de “L’Esglèsia de Vilafranca, 450 anys d’un tractat renaixentista a pedra” i “Oliveres mil·lenàries del Territori de la Sènia”. Les mostres es podran visitar en horari de vesprada.

A les 21 hores de diumenge es donarà per conclosa esta edició de la fira.