La tradició torna a Benassal amb la Festa de l’Ajo

592
Festa de l'Ajo de Benassal
PUBLICITAT
  • Gastronomia típica, desfilades i música popular van protagonitzar la jornada del dissabte 12 de febrer

Després d’un any d’absència per la pandèmia, Benassal va tornar a celebrar la Festa de l’Ajo el dissabte passat 12 de febrer. Es tracta d’una de les festivitats més esperades al llarg de l’any per veïns i veïnes. Tradició, cultura i diversió es van donar la mà en una jornada organitzada pels Kintos 2022 amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benassal i de les Dames 2021. Tot baix les normes sanitàries vigents per a garantir la seguretat de tots els actes.

Ja pel matí es van repartir pastissos i barreges als Porxos de l’Ajuntament. Una prèvia de matí que va continuar al pavelló cobert de la localitat, on es va celebrar el tradicional menjar de l’Ajo amb una positiva afluència de veïns i veïnes. El grup pop-rock Kasparov va amenitzar la vesprada amb les seues composicions musicals fins que, a les 19h, l’Arriero va començar a recórrer els carrers de Benassal en una gran desfilada que va desembocar en l’encesa de la ‘tea’. Més tard, la Banda de Música Font d’En Segures de Benassal va acompanyar amb melodies el Ball Pla que es va ballar a la Plaça d’Espanya.

Per a finalitzar la programació de la Festa de l’Ajo 2022 es va preparar una desfilada de disfresses, amenitzada amb la xaranga Herederos del Coñac, i que va recórrer gran part de la localitat. Al pavelló cobert es va celebrar, posteriorment, un ball de disfresses que va tancar un dels dies més importants en el calendari benassalenc.