La Torre d’en Besora suspén la romeria de Sant Pau

728
Romeria Sant Pau (imatge de l'any passat)
Romeria Sant Pau (imatge de l'any passat)
PUBLICITAT

L’Ajuntament de La Torre d’en Besora ha acordat suspendre la romeria que cada any porta als seus veïns a l’ermitori de Sant Pau d’Albocàsser. La situació generada per la Covid-19 ha portat a prendre aquesta decisió que ha sigut consensuada entre el municipi i la parròquia de la població.

És costum que al voltant del dia de Pasqua de Pentecosta els veïns de la localitat de l’Alt Maestrat es desplacen en romeria fins a l’ermitori de Sant Pau. En el passat era tradició que la romeria se celebrara entre setmana, concretament els dimecres, però en l’actualitat s’ha adaptat als dissabtes perquè compte amb un major nombre de veïns.

En el dia de la romeria la tradició resa que els veïns ixen del poble a peu i en comitiva cap a l’ermita, recorrent els 7 quilòmetres que els separen de l’ermitori. Quan arriben a l’ermita, se celebra una missa. A continuació tots es reuneixen en un menjar de germanor al Prat de Sant Pau.

El pintor Amat Bellés va representar, en un dels laterals de l’ermita, la imatge de les romeries i els romers que arriben a Sant Pau des de La Torre d’en Besora amb motiu de la Pasqua Granada.