La Torre d’en Besora inverteix 70.000 euros en la millora de la piscina i l’ampliació del cementeri

276

L’Ajuntament de La Torre d’en Besora, amb ajuda del Pla 135 2020 de la Diputació de Castelló, ha dut a terme diferents treballs de millora en la piscina municipal. Així, s’han invertit 12.300 euros en el canvi del sistema de depuració d’aigües i s’han eliminat les fugides existents en la piscina xicoteta. Juntament amb aquestes reparacions, s’han col·locat unes escales per a facilitar el bany i s’ha comprat una lona tèrmica per a tapar la piscina a la nit, amb la intenció que, l’endemà, l’aigua no estiga excessivament freda.

A més de l’actuació en la piscina, la qual ja ha finalitzat, s’està duent a terme l’ampliació del cementeri municipal. Aquesta obra, consistent en la creació de 20 nous nínxols per a complir amb les demandes actuals de la localitat, té un cost de 57.700 euros. S’espera que els treballs estiguen finalitzats abans d’estiu.

Totes dues actuacions van ser visitades pel president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el diputat de Concertació, Ximo Huguet.

– Nou edifici polifuncional i comunitat energètica

L’alcalde, David Vicente Segarra, ha indicat que, a més de conéixer els dos projectes realitzats amb el Pla 135 2020, també es va realitzar un recorregut pel municipi i Martí va signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament.

Així mateix, el primer edil va donar a conéixer al president de la Diputació diferents projectes en els quals es troba immersa La Torre d’en Besora com la construcció d’un nou edifici polifuncional en la zona alta de la localitat amb millor accés per a vehicles. Aquest nou espai s’inclourà dins del Pla 135 2021 i tindrà un cost aproximat de 100.000 euros, dels quals 70.000 seran sufragats per la Diputació i 30.000 euros provindran de fons propis dels romanents de l’Ajuntament.

També es va mostrar la intenció de la localitat d’ampliar l’actual comunitat energètica amb el pla Reactivem Obres de la Diputació, pel qual s’invertiran 34.000 euros a instal·lar plaques fotovoltaiques amb potència de 40 quilowatts en la teulada del local de festes. Aquestes plaques serviran per a compensar el consum elèctric de diferents edificis municipals com el col·legi o el centre mèdic.

Finalment, ressaltar que La Torre d’en Besora ha sigut triada per al projecte pilot de la Diputació de Castelló per a facilitar el canvi de comptadors d’aigua electrònics en llars particulars. Aquest canvi, segons ha afirmat l’alcalde, permetrà conéixer el consum a temps real, millorarà l’emissió de factures i servirà per a veure si hi ha alguna fallada o si apareix algun consum irregular.