La Torre d’en Besora celebrarà les seues festes patronals del 19 al 26 d’agost

113
Portada festes Torre d'en Besora

– S’han programat activitats per a totes les edats

La Torre d’en Besora es prepara per a viure 8 intensos dies de festes en honor a Sant Bertomeu. Els actes taurins, les revetles i els menjars populars són només algunes de les cites previstes.

El dissabte 19 d’agost, la localitat s’engalanarà per a arrancar les festes. El volteig de campanes anunciarà els festejos que començaran a les 12:30h amb el llançament del ‘chupinazo’ en la plaça Les Eres. No faltarà la sangria. Els actes taurins començaran a la vesprada, i al descans es viurà el típic berenar al local de festes. La jornada la tancarà la música de la discomòbil Bandalay.

L’endemà i després de la missa, començarà al local de festes el concurs de paelles. A la vesprada tindrà lloc una gimcana fotogràfica i començarà el concurs de guinyot. La llançadora aquàtica patrocinada per la Diputació de Castelló, un poc més tard, refrescarà el dia. I a la nit el protagonista serà el pádel, amb el primer torneig nocturn.

El dilluns comptarà amb missa i dinar per als jubilats, que anirà seguit de ball. La final del concurs de guinyot i el parc infantil per als més menuts, seran altres actes del dia. El sopar de pollastre reunirà, a la nit, als veïns i visitants en la plaça Les Eres. I és que després arribarà la festa eivissenca.

El dimarts 22 se celebrarà el dia del patró, Sant Bertomeu. A les 12 hores tindrà lloc la missa solemne que anirà seguida d’un vermut en el local de festes. A la vesprada arribaran el torneig de ping-pong i l’actuació del Grup de danses l’Ullal. La nit serà de cine, amb el sopar Torreburguer i la projecció de la pel·lícula “Hotel Transylvania”.

Quant al dimecres, serà el dia del Cor de Jesús. La missa i processó, el dinar del bou, el campionat de Mölkky, l’actuació del grup Art Flamenc, el sopar de tapes del sud i rebujito, així com la tercera edició de la Chichos Summer Rave són les propostes per a la jornada.

Les disfresses marcaran la jornada del 24 d’agost. Després del dinar de dones, es viuran les disfresses infantils, que aniran acompanyades de jocs i xocolate per als xiquets. Per la nit els tocarà el torn als majors. La discoteca mòbil Bandalay li posarà la música a la vetlada.

I el 25 d’agost els actes taurins tornaran a centrar l’atenció. A la vesprada hi haurà exhibició taurina en la plaça Les Eres. La xaranga “Terry con mango” serà l’encarregada de l’animació. I a la nit s’embolarà un bou de la ramaderia local Hnos. Bellés. La discomòbil Bandalay 3.0 completarà els actes del divendres.

Les festes acabaran el dissabte 26. No faltarà l’exhibició taurina de la vesprada ni el típic berenar en la mitja part. El sopar de pa i porta nocturn donarà pas a l’entrega de trofeus i, a última hora, al llançament de la traca fi de festes que posarà el punt final a 8 dies de celebracions amb activitats per a totes les edats.