La Todolella, primer Centre Permanent de Trail Running acreditat a Espanya

1462
La Todolella, primer Centre Permanent de Trail Running acreditat a Espanya
La Todolella, primer Centre Permanent de Trail Running acreditat a Espanya
PUBLICITAT

El primer centre permanent de Trail Running acreditat per la Real Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA) d’Espanya es desenvoluparà a la Comunitat Valenciana, concretament en el municipi de la Todolella, situat en el cor de la comarca dels Ports (Castelló). Així figura en el conveni signat entre la Real Federació Espanyola d’Atletisme i l’empresa QF Turisme per a implantar a Espanya un model de qualitat d’itineraris senyalitzats de Trail Running.

El Centre Permanent de Trail Running de la Todolella s’emmarca dins d’aquest projecte, i pretén ser el model a seguir que es desenvolupe posteriorment en la resta d’Espanya. Estarà integrat per set itineraris de Trail Running de diferents longituds i dificultats tècniques, formant una completa xarxa d’itineraris permanents de Trail Running de més de 300 km.

Cada itinerari de Trail Running estarà abalisat de forma permanent amb la senyalització oficial, integrada per pals d’adreça, fletxes direccionals, pals de seguiment i panells informatius amb informació detallada sobre perfils de cada ruta, així com dels diferents tipus de terrenys que l’usuari de Trail Running es trobarà, advertint de forma anticipada dels diferents perills. Els itineraris expliquen també amb la senyalització dels punts quilomètrics dels mateixos.

Com a centre de recepció s’utilitzarà l’edifici municipal El Guerrer situat en el mateix casc urbà de la Todolella, i des d’on s’inicien les rutes senyalitzades. Disposa d’instal·lacions complementàries com a gimnàs, vestuaris amb taquilles i dutxes, així com bar, restaurant i allotjament tant en habitacions dobles amb bany, com a apartaments turístics. El que es pretén és facilitar a l’usuari de Trail Running tots els serveis que puga necessitar, així com una oferta complementària turística per als acompanyants que cerquen altres opcions d’oci. En aquest sentit la Todolella compta amb altres infraestructures esportives com a piscina coberta, pistes poliesportives (mini golf, pista de pàdel…), així com una extensa xarxa de senderes homologades per a la BTT i el senderisme, i un important patrimoni natural i cultural del que gaudir.