La Taula de Vilafranca uneix a Terol i Castelló per a fomentar l’ocupació

129
PUBLICITAT

-L’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, insta a totes les administracions i sectors productius a “treballar units per a consolidar la població i generar noves oportunitats”

-Un equip de treball impulsarà accions concretes i coordinarà les tasques a emprendre

La Taula de Vilafranca, després de constituir-se al juny, ha tirat a caminar hui a l’Ajuntament de Vilafranca amb el compromís d’activar tots els recursos disponibles per a fomentar l’ocupació i la consolidació de població a l’entorn de Vilafranca, que comprén als Ports, el Maestrat i les veïnes comarques de Terol.

Alcaldes, regidors, diputats provincials i autonòmics i responsables comarcals s’han reunit esta vesprada a Vilafranca per a activar un equip estable de treball que impulsarà i guiarà les accions destinades a revitalitzar Vilafranca i els pobles afectats per la situació de l’empresa tèxtil de la localitat.

La Taula, convocada per l’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, ha servit per a posar en relleu la unitat política i institucional, així com empresarial, amb la vista posada a generar alternatives d’ocupació. El primer objectiu serà que es mantinga l’activitat industrial a Vilafranca i en la zona.

La Taula tindrà un equip estable de treball integrat pels alcaldes de Vilafranca, Benassal, La Iglesuela del Cid, Castellfort i Cantavieja, els presidents comarcals de l’Alt Maestrat, Els Ports i el Maestrazgo, diputats provincials del territori, diputats autonòmics, representants del sector empresarial i grups d’acció local. L’equip convocarà reunions mensuals de la Taula de Vilafranca. Així mateix impulsarà contactes amb totes les administracions de les comarques, províncies de Terol i Castelló, Aragó i Comunitat Valenciana i també el Govern d’Espanya i la Unió Europea.

L’objectiu final és concretar accions i inversions que contribuïsquen a generar llocs de treball i activitat econòmica que dinamitze els pobles. L’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, ha agraït el compromís de tots els assistents i ha valorat la unió política i institucional existent. També ha destacat el vigor de les empreses del territori que continuen treballant dia a dia i generant oportunitats de treball. En la trobada també s’ha abordat la necessitat de realitzar un diagnòstic precís i àgil de la situació de l’ocupació en la zona per a desenvolupar plans que s’ajusten a les necessitats existents. Per a això s’implicarà els agents del territori implicats en la promoció de l’ocupació i també a les universitats que puguen oferir alternatives planificades i innovadores per al futur.