La Taula de Negociació del Consorci de Bombers aprova les bases per a diversos llocs de treball, el reglament de productivitat i la mobilitat entre parcs

614
Abel Ibáñez durant la reunió de la comissió de govern
Abel Ibáñez durant la reunió de la comissió de govern
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Abel Ibáñez destaca la urgència de les propostes per a poder reforçar la gestió de l’organisme autònom amb uns punts en l’ordre del dia consensuats amb els sindicats

La Taula de Negociació del Consorci Provincial de Bombers ha donat el vistiplau hui a les bases per a cobrir diversos llocs de treball en la plantilla, a més d’altres aspectes referits a les condicions laborals dels treballadors de l’organisme autònom local de la Diputació de Castelló.

La Taula de Negociació, presidida pel diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, s’ha celebrat amb un ordre del dia que ja s’havien consensuat amb els representants sindicals abans que la pandèmia per la COVID-19 paralitzara gran part de l’activitat de les institucions públiques.

En aquesta taula s’ha aprovat el concurs de trasllat de caps i bombers, així com el reglament de productivitat, la mobilitat entre parcs i l’actualització d’hores extres. D’altra banda, s’han ratificat les bases específiques de convocatòria per a la provisió temporal de dos llocs de treball: Inspector Cap del Servei Operatiu i Sotsoficial Cap del Parc de la Plana Baixa. Al costat d’elles, dues bases temporals per als llocs de Capatàs Coordinador Forestal i Operador de Comunicacions.

Abel Ibáñez, diputat provincial de Bombers, ha destacat que “s’ha donat eixida als punts que eren urgents i que teníem arracades de resoldre des de fa mesos, paralitzats per totes les restriccions que ens ha provocat l’Estat d’Alarma a causa del coronavirus”.

Cal recordar en aquest punt que va ser el passat 9 de març quan estava prevista la reunió de la Taula de Negociació, l’ordre del dia de la qual s’havia planificat amb els representants sindicals d’UGT, CCOO i SPPLB amb anterioritat. No obstant això, per acord de totes les parts, es va optar per traslladar-la a noves dates, però la declaració de l’Estat d’Alarma el 14 de març la va deixar en suspens.

Com assenyala Abel Ibáñez, “ara que ja comencem a recuperar la normalitat administrativa, hem prioritzat la reunió de la Taula de Negociació”, a la qual sí ha assistit i participat el sindicat UGT, “on hem portat l’ordre del dia tal com estava consensuat amb els sindicats”.

Un ordre del dia que incorporava les propostes sindicals considerades més prioritàries, amb l’objectiu ja anunciat de celebrar una segona Taula de Negociació per a la primera quinzena de juliol amb les propostes restants. Davant l’absència, per decisió pròpia, dels sindicats CCOO i SPPLB, s’ha optat per deixar damunt de la taula totes les seues peticions, que seran debatudes en una posterior reunió.