La tardor arriba carregada d’activitats a Vilafranca

269
Agenda Activa de Vilafranca per a octubre i novembre
Agenda Activa de Vilafranca per a octubre i novembre

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat l’Agenda Activa d’octubre i novembre. Exposicions, cinema, formació i visites guiades són algunes de les propostes per a aquesta tardor.

Així, aquest mateix cap de setmana, el diumenge 4 d’octubre a les 10h, s’ha programat una visita guiada a la Covatina dins del Pla de Posada en Valor de l’Art Rupestre.

El 10 d’octubre hi haurà una nova visita teatralitzada de la pedra en sec a l’Alberg La Parreta i el 15 d’octubre dins dels Dia Internacional de les Dones rurals es projectarà “Amama” a la Casa Social. El 17 del mateix mes es podrà gaudir a l’Alberg La Parreta de l’espectacle de titelles “Vecinos”.

El 19 d’octubre es viurà el Dia de les escriptores al Teatre Carles Pons i el dia 24 l’Alberg La Parreta organitza una Jornada de bolets. El mateix dia es presentarà a la Casa Social el llibre “Y ahora yo que hago. Guía rápida para evitar la culpa climática y pasar a la acción” de Andreu Escrivà.

Quant al 31 d’octubre hi haurà lectura de poesia infantil amb Mar Benegas i l’espectacle “Quiero y no puedo” amb Cantataticó. Els dos a la Sala de Teatre Carles Pons. Després, a la plaça de l’Església s’ha organitzat una Nit d’Espectres de la mà de Mas de Poetes.

El mes de novembre la poesia es traslladarà de forma online fins a la Residència de la 3a edat i es viurà més tard un Laberint poètic amb el Grup de Poetes Almadavar. El Festival PERA conclourà al Restaurant L’Escudella el mateix dia.

El 6 de novembre a la Casa Social tindrà lloc el contacontes “Ellas tres” amb Paula Carballeira. Els contes es traslladaran després al Restaurant L’Escudella amb “Mujeres que viven solas”. A l’endemà es presentarà la Guia de naturalesa del Paratge Natural de Palomita amb Fernando Ràmia.

El teatre serà protagonista a la Sala Carles Pons el 13 i el 14 de novembre respectivament amb “Lázaro” (Roberto Hoyo i Marc Ferreira) i “No sólo duelen los golpes” (Pamela Palenciano).

La música centrarà l’atenció amb motiu del Concert de Santa Cecília de Dolces Cançons, el 21 de novembre, a la Sala de Teatre Carles Pons.

Ja el 25 d enovembre es commemorarà el Dia internacional per l’eliminació de les violències masclistes, amb l’habitual concentració i lectura de manifestos. I el 26 es representarà a la Sala Carles Pons “El Show del nou món” amb Escena Erasmus de la Universitat de València. El dia 28 al mateix lloc la representació serà de “Segarem ortigues amb els talons” a càrrec de Teatro del Contrahecho.

  • Cinema al teatre Carles Pons

“Las aventuras del pequeño fantasma”, “Mascotas 2”, “Aladdin” i “Mia y el león blanco” són les pel·lícules que es projectaran en octubre en la sessió infantil. Les de novembre seran “Toy Story 4”, “El rey león”, “Angry Birds 2”, “La oveja Shaun: Granjaguedon” i “Dora la exploradora y la ciudad perdida”.

Els llargmetratges per als adults al mes d’octubre seran “Midsommar”, “Padre no hay más que uno”, “Quien a hierro mata” i “Parásitos”. La cartellera per a novembre inclourà “Mientras dure la guerra”, “Joker”, “Lo que arde”, “Puñales por la espalda” i “La trinchera infinita”.

  • Exposicions

A banda, fins al 28 d’octubre es pot visitar a les Sales Gòtiques la mostra “Dones i discapacitat”. Del 3 d’octubre a l’1 de novembre es podrà vore, també a les Sales Gòtiques, la mostra fotogràfica “Fer la nit, dia” de Gilberto Membrado Guinot. I el 25 d’octubre s’inaugura a la Casa de Cultura l’exposició de Poesia Visual de Mas de Poetes y el Festival PERA.

No es poden oblidar tampoc les habituals visites guiades al Museu de la pedra en sec, l’església i l’ajuntament.

  • Formació

La Universitat per a Majors, el taller intergeneracional “Cuidem-nos”, el Curs d’Animació en activitats de turisme actiu, el Taller Llençols poètics, el Curs Com i on comercialitzar el teu producte, el Taller d’animació a la lectura i a la creació poètica en la infància de Mar Benegas i el Curs Licitació electrònica per a empreses són les opcions formatives d’aquestos mesos.