La setena setmana de l’exposició literària de Carles Salvador es dedica a un article en defensa de l’ensenyament en valencià

617
PUBLICITAT

Carles Salvador, emmarcat històricament tant com activista valencianista com de mestre a escoles com la de Benassal, té articles publicats on defensa una escola on es puga ensenyar adequadament la llengua pròpia valenciana. Així doncs, la Fundació Carles Salvador, per continuar amb la setena edició de l’ “Exposició Textos Centenaris Carles Salvador”, ha escollit un article del mestre Salvador que tracta aquesta condició cultural i social, amb una manifestació clara sobre la manca de llibres de lectura en valencià per a ensenyar la llengua a l’escola. El text, un article d’opinió, es titula «Dos cuartilles».

La iniciativa cultural encetada per la Fundació Carles Salvador intenta tractar l’ampli espectre temàtic que va conrear l’escriptor i mestre valencià. D’aquesta manera, hi han hagut publicacions teatrals o articles de divulgació històrica, però en aquest cas es tracta d’un article d’opinió, publicat a l’edició 114 de la revista setmanal El Cuento del Dumenche, una publicació on Salvador escrivia assíduament amb diferents gèneres literaris. El text data del 5 de març del 1916, quan ja era mestre titulat a la Pobla de Benifassà i manifestava la presència de llibres en valencià per desenvolupar millor la docència.

Podeu llegir en aquesta fotografia l’article «Dos cuartilles»:

FONT: Fundació Carles Salvador.

Podeu seguir a la Fundació Carles Salvador a xarxes socials per a conèixer de primera mà totes les informacions publicades, així com tots els textos centenaris del mestre:

Facebook // Twitter // Instagram


DIADIA col·labora amb la Fundació Carles Salvador en la difusió de l’obra del mestre i l’exposició “Textos centenaris 1913-2021”