La Serratella urgeix mesures per a alleugerir la càrrega administrativa del personal del consistori

358
Reunió d'alcaldes i alcaldesses de la Plana Alta
Reunió d'alcaldes i alcaldesses de la Plana Alta
PUBLICITAT

L’alt volum de tràmits administratius i burocràtics als quals ha de fer front el personal de l’Ajuntament de La Serratella continua bloquejant el seu correcte funcionament, per l’escassetat de tècnics qualificats que donen resposta als tràmits més complicats i la incapacitat corresponent de resoldre tot el volum de treball per part del personal actual. Aquesta ha sigut una de les principals reclamacions que Alfonso Arín, alcalde de La Serratella, ha posat sobre la taula en la reunió d’alcaldes i alcaldesses dels pobles de la Plana Alta amb el president de la Diputació, José Martí. “Necessitem més suport tècnic per a poder alleugerir la càrrega dels nostres pocs treballadors. Ens encarreguem de tot entre pocs i la majoria de tràmits necessaris per a l’Ajuntament, com entrar en subvencions o avançar en projectes importants, tarden excessivament”, explica Arín, qui planteja mesures com la visita de personal especialitzat com arquitectes, enginyers o experts administratius a l’ajuntament de forma continuada, o plans provincials per a dotar als pobles més xicotets de personal especialitzat.

En aquest sentit, l’alcalde de La Serratella també va fer referència a una major assistència i implicació de la Diputació per a gestionar la situació sanitària de l’aigua potable que consumeixen diàriament veïns i veïnes. “Existeixen fórmules com el personal que visita diàriament les depuradores, o sistemes telemàtics amb els quals poder controlar diàriament l’anàlisi sanitària de l’aigua potable. La llei ens obliga a treballar en aquesta direcció, per això demanem aquesta assistència a la qual nosaltres no podem donar cabuda”, resumeix Alfonso Arín. Així mateix, una de les demandes més importants que urgeix la localitat és la necessària actuació sobre la CV-154, que connecta La Serratella amb La Torre d’en Doménec i Albocàsser. En la reunió, Arín va incidir en què “és vital per al territori comptar amb carreteres segures que no afegisquen problemes a veïns i veïnes per a accedir a les seues cases. És una mesura necessària per a garantir un accés còmode al poble”.

Des de l’Ajuntament de La Serratella es posa contínuament la vista sobre els més majors de la localitat per a oferir-los els millors serveis possibles. A pesar que ara el poble compta amb Servei de Promoció Personal, el consistori admet que el pla és incomplet perquè funciona una part del dia. “Ens agradaria tindre una residència, encara que sabem com és de complicat, però sí que és més viable un Centre de Dia que puga donar cabuda a les necessitats personals de la tercera edat; que els permeta menjar, fer els seus exercicis i gaudir en companyia del personal atesos durant tot el dia”, exposa Alfonso Arín.