La Serratella s’adhereix a la Mancomunitat de l’Alt Maestrat

361
La Serratella s'adhereix a la Mancomunitat de l’Alt Maestrat
La Serratella s'adhereix a la Mancomunitat de l’Alt Maestrat

La localitat de la Serratella, situada en la comarca de la Plana Alta, s’ha adherit a la Mancomunitat de l’Alt Maestrat després de la celebració del ple el passat dia 29 de novembre.

Així, després d’anys d’intents fallits, la Serratella forma ja parteix de la Mancomunitat de l’Alt Maestrat. Després de la seua incorporació i, segons va assenyalar l’alcalde de la localitat, Alfonso Arín, el municipi podrà compartir serveis amb altres localitats pertanyents a la Mancomunitat. Uns serveis als quals, va afegir, en aquests moments té difícil accés. A més, la incorporació en la Mancomunitat també serà una forma per a incentivar el turisme de la localitat.

Arín va assenyalar que la petició de la Serratella per unir-se a l’Alt Maestrat ve derivada de l’estreta relació d’aquesta amb la comarca, ja que, actualment, serveis com l’assistència sanitària, el banc o la Guàrdia Civil es presten des d’Albocàsser, localitat pertanyent a l’Alt Maestrat i no des de la Plana Alta.

A més, el primer edil va destacar que per la seua orografia la Serratella té més en comú amb les localitats de l’Alt Maestrat que amb les quals actualment comparteix comarca, un fet que, va afirmar Arín, en el passat els ha fet perdre subvencions per ser considerats comarca de costa.

Així mateix, a nivell històric, Arín va destacar que la relació de la Serratella amb l’Alt Maestrat sempre ha sigut molt estreta i que hi ha estudis que mostren aqueixa relació.

Finalment, des de la Serratella cerquen ara que es duga a terme la seua incorporació completa en la comarca de l’Alt Maestrat. Per a açò, estan pendents del projecte de comarcalització de la Generalitat Valenciana a qui li manaran la informació i documentació pertinents perquè la Serratella deixe de formar part de la Plana Alta i passe a ser una localitat de l’Alt Maestrat.