La Serratella elimina l’escut franquista de la façana de l’ajuntament

673
La Serratella elimina l'escut franquista de la façana de l'ajuntament
La Serratella elimina l'escut franquista de la façana de l'ajuntament
PUBLICITAT

L’alcalde de la Serratella, Alfonso Arín, ha reiterat que l’escut franquista de la façana de l’ajuntament porta un mes tapat després d’haver-se pintat la casa consistorial. Aquestes declaracions vénen després de les reiterades peticions del senador Carles Mulet a municipis de tota Espanya per a retirar tots els elements franquistes, en alguns casos ja retirats des de fa mesos, per a complir amb la Llei de la Memòria Històrica.

En el cas de la Serraterlla, en 2016 ja es va retirar la Creu dels Caiguts de l’entrada del poble. En quan a l’escut, aquest està inscrustat en la façana de l’ajuntament pel que l’opció de pintar i tapar-ho ha sigut la millor trobada pel consistori.

Cal assenyalar, que molts dels municipis als quals els han arribat les peticions del senador de retirar els símbols franquistes per a complir amb la Llei de la Memòria Històrica són localitats xicotetes, algunes de les quals ja han assenyalat que la falta de retirada dels elements o la seua demora en el temps no es deu a negació per a fer-ho sinó mancant recursos econòmics i la necessitat de destinar aquests a altres causes més prioritàries per als municipis.