La Serratella demana a Iberdrola connectar les plaques solars del polifuncional després d’un any sense resposta

115
PUBLICITAT

L’Ajuntament de La Serratella ha sol·licitat a Iberdrola connectar a la xarxa les plaques solars que s’han instal·lat en el sostre de l’edifici polifuncional. L’alcaldessa de la localitat, Itziar Lafita, ha realitzat aquesta demanda “perquè des de fa un any l’empresa elèctrica no ens dona resposta”. El 24 de març de 2023 es va obrir el primer expedient i des de llavors s’han obert altres dos, sense que la companyia haja connectat a la xarxa les plaques solars. 

L’alcaldessa ha apuntat que des del consistori ja no saben amb qui han de parlar en l’empresa elèctrica perquè se solucione la situació. S’han arribat a obrir tres expedients, que posteriorment Iberdrola ha tancat sense cap explicació i ha sigut impossible contactar telefònicament amb ells per a obtindre alguna explicació respecte a aquest assumpte.

Des del consistori apunten que si es connecten les plaques solars es reduiria de manera notable el rebut elèctric de la localitat. I és que les plaques tenien la finalitat d’autoproveir al municipi i reduir la seua dependència de la xarxa de la comercialitzadora.

Aquesta situació és la mateixa que es va produir en 2022 quan l’Ajuntament ja va denunciar que Iberdrola no realitzava els tràmits i actuacions necessàries perquè les primeres plaques que es van instal·lar es connectaren a la xarxa. En aquest cas es tracta d’una ampliació de la instal·lació solar que, de moment, segueix sense proporcionar l’energia desitjada a l’Ajuntament i, en conseqüència, als veïns de la localitat.