La sequera obliga a Vallibona a usar cubes d’aigua per primera volta

68
Illetes de contenidors (Foto, Ajuntament de Vallibona)
Illetes de contenidors (Foto, Ajuntament de Vallibona)
PUBLICITAT

Vallibona ha estat l’últim municipi d’Els Ports en sumar-se al llistat de pobles afectats per la sequera que han d’utilitzar cubes d’aigua per primera volta per tal de garantir les necessitats hídriques del veïnat. El manantial de Gorg es troba a punt d’esgotar-se i la sol·lució provisional passa per recorrer a camions cisterna.

Rossell ha sigut exemple de solidaritat veïnal en aquest cas i des d’allí prové l’aigua que ja proveeix a Vallibona. El propi alcalde, Juanjo Colom, ha agraït el gest i ha alertat de la preocupació per la situació del manantial, una font natural d’aigua que fins i tot en les pitjors èpoques de sequera ha suposat un alleujament enfront d’altres municipis sense aquests recursos.

En aquest moment les previsions apunten a la necessitat de més cubes d’aigua durant l’estiu en cas de continuar la sequera. L’increment de la población aprofitant les vacances estivals podria multiplicar la demanda.  

De moment la sol·lució de la Diputació Provincial de Castelló és provisional amb la instal·lació d’un tub que es quedarà fins a l’estiu. Impulsa l’aigua, a través de bombeig, des d’Argiles fins als dipòsits del frontó.

Com Vallibona, també Vistabella, Canet lo Roig o Morella es troben en dificultats hídriques i llancen un missatge de contenció a la ciutadania a l’espera d’unes pluges que no arriben.