La senadora castellonenca Ana Edo s’incorpora a la comissió de despoblació

391
PUBLICITAT

La parlamentària castellonenca Ana Edo formarà part de la Comissió Especial sobre Evolució Demogràfica, que es constitueix demà al Senat, com a integrant del Grup Socialista. La senadora castellonenca ha subratllat que “la despoblació és un dels principals reptes als quals s’enfronta la societat espanyola i cal abordar-ho amb contundència i urgència”.

La piràmide poblacional, la necessitat de fixar inversions, la millora dels serveis públics o el disseny d’inversions estratègiques en el medi rural són alguns dels elements clau per a abordar la despoblació i adoptar mesures que frenen la pèrdua de població. “La despoblació no és una moda és una realitat que ens preocupa, que té conseqüències socials, econòmiques i ambientals i que ha d’abordar-se com una política d’Estat per damunt de qualsevol altre interés”, defensa Ana Edo.

En aquest sentit, la senadora per Castelló i sotssecretària d’Acció Política i Territorial de l’Executiva Provincial del PSPV destaca la importància que totes les administracions hagen incorporat la despoblació a l’agenda política perquè “visibilitzar aquesta realitat és el primer pas per a impulsar mesures que contribuïsquen a revertir la situació”.

Ana Edo considera que el fet que tant el president de la Diputació Provincial de Castelló, José Martí, com el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, siguen o hagen sigut alcaldes de municipis xicotets d’interior “està ajudant al fet que les institucions tinguen una major sensibilitat i al fet que des de l’administració es treballe per una nova ruralitat associada al benestar i la qualitat de vida”.

Finalment, la parlamentària castellonenca es mostra convençuda que el Senat “també serà una aliat estratègic del territori” per a impulsar una nova ruralitat que genere oportunitats en el medi rural i contribuïsca a “revitalitzar els nostres municipis”.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA