La Segona Guerra Mundial arriba a Culla el pròxim cap de setmana

85
PUBLICITAT

· Es tracta d’una nova edició de la recreació històrica que el municipi acull cada tardor.
· Comptarà amb la participació de més de 60 recreacionistes procedents de Castelló, València, Madrid, Bilbao, Saragossa i Múrcia.

Els dies 25 i 26 de novembre, Culla tornarà a l’any 1945 amb “Teatre Operacions”, un esdeveniment que rememorarà la gran ofensiva duta a terme per l’exèrcit aliat contra l’alemany en el nord d’Itàlia. Es tracta d’una nova edició de la recreació històrica de la II Guerra Mundial que aquest pintoresc municipi de l’Alt Maestrat acull cada tardor.

Visites als campaments amb tota mena d’equipaments militars, recreacions d’enfrontaments bèl·lics amb vehicles d’època, armament, hospitals de campanya… formaran part del complet programa d’actes que ha elaborat l’associació ‘Sturmtrupper’ juntament amb l’Ajuntament de la localitat. El barri antic es convertirà en l’escenari d’aquest episodi històric, clau per a l’alliberament de l’Europa ocupada per l’exèrcit alemany, gràcies a la participació de més de 60 recreacionistes procedents de Castelló, València, Madrid, Bilbao, Saragossa i Múrcia.

Cal destacar que Culla compta amb la seua particular “màquina del temps”. Fa a penes un mes, també va celebrar la cinquena edició de la seua recreació medieval ‘Culla 1233’. El seu centre històric, declarat Bé d’Interés Cultural en 2014 i considerat un dels millor conservats de l’arc mediterrani, és l’enclavament perfecte per a dur a terme aquest tipus d’esdeveniments, que ja s’han convertit en tot un referent a nivell nacional. Aquestes activitats reforcen la important oferta per al visitant, l’excel·lent oferta gastronòmica dels restaurants locals i la resta recursos naturals i turístics amb els quals compta el municipi, com el Parc Miner del Maestrat o l’observatori astronòmic.

L’horari de totes les escenificacions i activitats d’aquesta finalitat de setmana pot consultar-se en les xarxes socials del municipi i en la pàgina web turística www.cullamagicaymedieval.es. Al mateix temps, l’Oficina de Turisme de Culla continuarà oferint les seues visites guiades pel centre històric de la localitat, per a les quals es recomana realitzar reserva prèvia en el telèfon 678 135 160 o al correu de turismoculla@dipcas.es.

PROGRAMACIÓ

Dissabte 25 de novembre de 2023

10h. Obertura dels campaments, en l’entrada del Calvari.

12h. Batalla al carrer Saulons i adjacents.

13:45h. Tancament de campament.

17h. Obertura de campament, en l’entrada del Calvari.

18h. Combats pel nucli antic de Culla. Batalla en l’era del Castell i carrers adjacents.

20h. Tancament de campament.

Diumenge 26 de novembre de 2023

10h. Obertura de campament, en l’entrada del Calvari.

11h. Batalla en la plaça de la Setena, atac a centre de comandament alemany.

13:30h. Tancament de campament. Fi de la Recreació.