La sarsuela torna a Vilafranca 57 anys després amb la representació de Katiuska

1692

-Les entrades es podran adquirir al preu de 10 € a l’Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca celebra aquest any el vintè aniversari de la Fira de la Magdalena els dies 16 i 17 de juliol. Amb motiu de l’efemèride s’han programat activitats especials. Una d’elles serà el retorn de la sarsuela a la localitat. Des de 1959 no es representava cap espectacle d’aquestes característiques al municipi.
El 16 de juliol a les 22h al Parador de Festes arribarà “Katiuska” -La Dona russa-, original de Pablo Solozábal. La interpretació anirà a càrrec de l’Orquestra Lírica de Castelló amb la direcció escènica de Rafa Lloret i la direcció musical de Carlos Pascual.

La representació suma l’atractiu de comptar amb músics locals. És el cas del percussionista Bruno Zandalinas i d’Eric Fortanet, al trombó o Raúl Sirvent interpretant al Comte Ígor.
15 cantants principals a més del cor Da Capo de Benicarló, el cor de veus blanques del Conservatori Calasancio de Castelló i María Andrés i Anna Andrés en el ballet, completaran l’elenc d’artistes. En total més de 70 persones en una singular proposta escènica.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Betlem Pons, ha explicat que la iniciativa conjunta del consistori i de la Fira de la Magdalena faran possible el retorn de la sarsuela. El 1959 va ser un grup de veïns l’encarregat de representar “Els Clavells” al desaparegut teatre cinema Victòria.
El preu de les entrades serà de 10 euros. Es podran adquirir a les oficines municipals. Les localitats estaran numerades i s’assignaran per ordre de venda.

-Un venedor de mitges

En l’acte de presentació el cantant Raúl Sirvent ha apuntat la “curiositat” que suposa la presència de l’Amadeu Pitch, un venedor de mitges, personatge que guarda una estreta relació amb l’activitat industrial de Vilafranca. Així mateix ha destacat el paper de Katiuska, interpretat per la cantant Sandra Ferro.